2017 yılı Ocak ayı konuları

Soğanı odaya koymak ne işe yarar?

  • Lokman



Bir ailenin 1919 yılında yaşadığı bir olay bize hastalıklardan korunmada soğanın önemini gösteriyor;

1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi ‘grip'ten öldüğünde, bir doktor birçok çiftçiyi griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder. Birçok çiftçi ve ailesi grip kapmıştır ve birçoğu ölürler. Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.

Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya, bir tabak içine ‘soyulmamış' bir ‘soğan' koyduklarını söyler. Doktor buna inanamaz ve bu soğanlardan birini alarak laboratuvarda mikroskop altına koyarak inceler ve soğanın içinde grip virüsünü görür.

Soğanın Faydaları Nelerdir?

  • Lokman



Soğan, yağ yakıcı ve bölgesel kiloları eritici olmasının yanında iştah kesici ve damarlardaki yağ oranını temizleme niteliğine sahip olduğu için, damar açıcı bir özelliktedir. Kılcal damarları genişlettiği için de soğan tüketen kişilerde cilt kanlanır ve selüloit ya da cilt çatlakları gibi erken yaşlanma belirtileri zamanla yok olur. Yemeklerden önce az bir miktarda soğan tüketilmesi iştah açar. Fazla miktarda tüketilirse iştahı kesici özelliği de bulunur. Ödem ve idrar söktürücü bitkisel bir kür olarak da günümüzde kullanılmaktadır. Bunun yanında çıban oluşumunu hızlandırır ve çıbanın baş vermesini sağlar. Bunun sebebi ise soğanda bulunan doğal antibiyotik maddelerdir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici özelliğe de sahiptir. Astım ve bronşite karşı da iyi gelir. Bunun yanında; öksürük, yüksek tansiyon, yaralar, diyabet, ateş, soğuk algınlığı, boğaz iltihabı ve damar sertliği gibi tedavi amacıyla kullanılan hastalıklar mevcuttur.

Soğanın Zararları Var mıdır?

  • Lokman



Soğan yemenin sağlığımıza faydaları oldukça fazladır. Soğanın faydalarını geniş bir şekilde aşağıda verdiğimiz bağlantıda paylaştık. Ancak soğan yemenin faydalarının yanı sıra aşırı tüketiminde veya yanlış kullanımında oluşabilecek etkileri de bilmek gereklidir:

Günümüzde basur kanamalarını şiddetlendiren soğan, basur hastalığı olan kişiler tarafından az tüketilmelidir. Öte yandan aşırı soğan tüketimi migren şikâyetlerinin şiddetlendirerek aşırı baş ağrısı yaratabilir. Soğan ve sarımsakta bulunan kükürt bileşenleri, soğanın çok aşırı tüketilmesi halinde zehirlenmeye benzer etkiler yapabilir. Soğanda bulunan sülfonik asit ve kauçuk maddesi olarak bilinen lateks, midede sindirilmediği için tortu yapabilmektedir.

Soğan Çeşitleri Nelerdir?

  • Lokman



Mutfaklarımızda hazırladığımız çeşitli yemeklerde soğanın geniş bir kullanım alanı vardır. Soğanın çeşitleri çoğunlukta yemeklerin vazgeçilmez, eşsiz bir lezzet kaynağıdır. Soğan yemeğe ayrı bir lezzet oluşturur ve içerisinde bulunan vitaminler açsısından sağlığa birçok faydası vardır. Mutfaklarımızda hazırlanan çorbada, salatalarda, piyaz da, soğan piyazı hazırlamada, yahni yapımında, kebap yapımında, mücver yapımında, dolma yapımında, köfte yapımında, soğan ekmeği hazırlanışında, börek yapımında ve daha birçok çeşitte soğan kullanımı yapılır. Birçok yemeğin hazırlanmasına katkı sağlayan soğanın, bir hayli çeşidi bulunmaktadır.

Soğan Çeşitleri:

Taze soğan: Yeşil soğan diye tabir ettiğimiz soğan, her çeşit salatalarda veya tek başına kullanılır

Soğan Zayıflatır mı?

  • Lokman



Soğan suyunun içerisinde bulunan bazı enzimler, bir yandan metabolizmayı hızlandırarak vücudun kalori yakımını artırırken, diğer yandan da yağ yakıcı enzimler sayesinde kolayca vücuttaki yağ dokularını termojenik yollarla yok etmektedir.

Soğan suyunun sağladığı bu kalıcı ve hızlı zayıflama etkisi, gelecek zamanda soğan suyunun artık eczanelerde ve süpermarketlerde bir şifa kaynağı olarak halka sunulmasını kaçınılmaz hale getirmektedir.

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Lokman



Soğan suyu C, B6 vitaminleri ve folik asit açısından zengindir. Soğan suyunda bulunan kükürt, anti kanserojen özelliğe sahiptir. Ayrıca bol miktarda bulunan krom da kan şekerini dengelemektedir.

Ayrıca A, B, C, D vitaminleri ve florür ile kalsiyumda içermektedir. Antibiyotik özelliği olduğunu ise bilmeyen yoktur. Parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için zerdeçal ile karıştırılarak kullanılabilir. Çıbanlar için de faydalıdır. Belli derecelerdeki çok yoğun olmayan yanıkların iyileşmesinde de şifa sağlar. Bu tip durumlar için kompres olarak uygulanmalıdır. Ayrıca iştahı açar, kalbi güçlendirir yani kalp dostudur. Gözdeki katarakt rahatsızlığı için de tüketilmelidir.Boğazı kuvvetlendirir ve ses tellerine fayda sağlayarak sesi güzelleştirir. Duyma (işitme) sistemini kuvvetlendirmesi de faydaları arasındadır. Çiğ yada pişmiş tüketilerek vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kandaki pıhtılaşmayı önler, arterleri güçlendirir.

Soğanı ayak altına koymanın faydası

  • Lokman



Soğanı dilimleyerek ayağınızın altına koyup sararak uyumanın sonuçlarına şaşıracaksınız!

Soğanın antibiyotik etkisi herkes tarafından bilinir. Soğan kanı arındırır, kan dolaşımını hızlandırır, toksinlerden arındırır, dezenfektandır. Ayrıca soğanın hızlı yara iyileştirici ve mukus sıvılaştırıcı özelliği vardır. Soğuk algınlığına ve gribe iyi geldiğini de biliyoruz. Fakat bu rahatsızlıkların giderilmesinde soğan tüketiminin yanı sıra; soğanın başka kullanım yöntemleri ile de birçok rahatsızlığınıza şifa bulabilirsiniz.

Ayağınızın altına soğan dilimi koyduğunuzda;

Ayak sinir uçlarımızda 7 bin tane sinir ucu olduğundan soğan dilimlerini romatizmal ağrıların olduğu yere ya da ayağınızın içine yerleştirip bir streç yada çorapla sarıp uyuduğunuzda hem vücudunuzun dinlendiğini hemde ağrılarınızın geçtiğini göreceksiniz.

Soğan Suyunun Yan Etkileri Var mı?

  • Lokman

Soğan doğal olarak fruktoz içerir. Bazı kişilerde mide fruktoz sindirimi sırasında zorlandığı için soğan gaza neden olabilir ve bu gaz vücuttan atılamadığında mide ağrılarına yol açabilir.

Bunun yanı sıra reflü hastaları soğan suyu içerken veya çiğ soğan yerken dikkatli olmalıdır çünkü soğan reflü belirtilerini şiddetlendirebilir.

Soğanın kan şekerini düşüren etkisi, kan şekeri düzeyini kontrol altında tutmak için düzenli olarak ilaç kullanan diyabet hastalarında ilaçların etkisini istenmeyen boyutlarda arttırabilir.

Diyabet için ilaç kullanıyorsanız düzenli olarak soğan suyu içmeye başlamadan önce doktorunuza danışın.

Özellikle yeşil soğanda bol miktarda bulunan K vitamini uzun süre günlük ihtiyaçtan fazla miktarda alındığında bazı kan inceltici ilaçlarla etkileşime geçebilir. Kan inceltici ilaç kullanıyorsanız soğan tüketimi konusunda doktorunuza danışın.

Adet Düzensizliği ve Polistik Over’a Karşı Soğan Suyu

  • Lokman

Polikistik over, kist, miyom ve poliplere karşı

Kaynamakta olan 1,5 su bardağı suyun içerisine 1 tane orta boy kuru soğanı soyup dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca süzünüz ve içiniz. Boş mideye günde iki kez içilecektir (öğleden evvel ve öğleden sonra). Her aşamada taze yapılmalıdır.

Uygulama adet bitiminden 3-7 veya 10 gün sonrasında başlanır ve ilk ay 15 gün diğer aylar 10'ar gün olmak üzere toplamda 4 ay boyunca yapılır ve kür sonlandırılır. Uygulamadan olumlu sonuç alabilmek için 15 günlük soğan kürü ardından testeredişli aslanpençesi bitkisi günde 2 defa olmak üzere uygulanmalıdır.

Not: 3 cm den yukarı olan kist ve miyomlar üzerinde başarı oranı düşüktür.

Öksürük için ballı soğan rendesi nasıl hazırlanır?

  • Lokman



Soğan soğuk kış günlerinde mutlaka tüketmeniz gereken başlıca sebzeler arasındadır. Havaların soğumasıyla birlikte mutlaka bu şifalı bitkiyi tüketmeye dikkat edin. Soğan suyu ile birlikte vücudunuzu bakterilere ve virüslere karşı koruyacak ve hasta olmaktan bir nebze olsun kurtulacaksınız.

Soğan rendesi ile bağışıklığınızı güçlendirin!

Bir adet büyük boy kuru soğanı soyup rendeleyin ve içerisine iki yemek kaşığı bal katıp karıştırın. Kokusunun rahatsız etmemesi için bu karışımı kapaklı bir kavanoza koyup bir gece bekleyin. Ertesi gün sabah aç karnına karışımın üzerinde biriken ballı soğan suyundan bir yemek kaşığı için. Bu karışımın suyundan yaklaşık bir hafta boyunca her sabah aç karnına bir yemek kaşığı içiniz.

Evlilikte eşlerin ebced değeri nasıl bakılır

  • imdat sezer

Evlenecek çiftler evlenme sürecinde burçlara falan bakarak kendi aralarındaki uyumluluğu kendilerince test etmeye çalışırlar.

Peki bugüne kadar hiç görmediğiniz farklı bir şeyden haber versek ne dersiniz?

Ebced ile eşlerin evlilik uyumu gözlemlenebilir.

Genelde çocuklara isim seçilirken ebced değerlerini araştıranlar oluyor fakat işinin ebcedini bakmayı akıl edemiyoruz..

Ebced hesaplamada iki ana önemsediğimiz şey var.. Akıl ve Fikir..

Sarımsak yedikten sonra vücudunuzda neler gerçekleşiyor?

  • Lokman



Sarımsak yemenizin üzerinden 24 saat geçmeden sarımsak vücudunuzda harika bir takviye sağlamış oluyorsunuz.

Soğan, taze soğan ve pırasa gibi sarımsak da allium familyasına aittir. Eski çağlardan beri sarımsak tıbbi alanlarda kullanılmıştır. Sarımsağın içinde bulunan ve sarımsağa kokusunu veren allicin isimli maddenin sağlığımız üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor.

Yapılan araştırmalarda sıkça sarımsak yiyenlerin soğuk algınlığına yakalanma riskinin %70 daha az olduğu görüldü.

Sarımsak ayrıca tansiyonu dengeler ve içerisinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde Alzheimer ve demans riskini azaltır.

Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yediğinizde ise vücudunuza inanılmaz bir takviye sağlamış oluyorsunuz. Bakın kavrulmuş sarımsak yedikten sonra vücudunuzda neler gerçekleşiyor:

1. saat: Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.