2013 yılı Temmuz ayı konuları

Takke takma usulü...

  • Emr

Ülkemizde ki yanlış gelenek olan eller açık dua etme mevzuuna değinmiştik,şimdi de bir benzer gelenekten bahsetmek istiyorum.

Takke takma usulü : Takke nasıl takılmalidır?Bunu bilen sayısının bilmeyenden daha az olduğunu belitiyim.

Ülkemizde rengarenk takkeler,şekilli şüküllü tekkeler oldukça fazla.Peki biz takke takarken bu özelliğine mi dikkat ediyoruz yoksa bunun bir sünnet olduğun da farkındamiyiz.Öyle bir sünnet ki hemde takılmaması mekruhtur.Evet tekrar söylüyorum takkesiz namaz kılmak mekruhtur.

Müslüman Hava Durumuna Göre Şekil Almaz

  • I.Akin

Tatil başladı! Dolayısıyla biz bir 3 ay kadar her türlü mücadeleyi, tebliğ faaliyetini bırakalım.Zaten yorulduk, dolayısıyla tatilde dinlenmemiz gerekir gibi bir mantık müslümana yakışmaz. Müslüman mücadele ettikçe, Kuran’a ve Allah'ın dinine hizmet ettikçe dinlenir. Asıl bunları yapmadığında yorulur Müslüman. Rabbinin nimetini durmaksızın anlat. (Duha Suresi, 11) ayetinde bildirildiği gibi, ara vermeden, durmaksızın ibadete devam etmek farzdır.

Kaza mı kefaret mi ?

  • 55oguzhan55

Arkadaşlar ben ramazan da 1.yi elle bilerek masturbasyon yaptım ama rüyamıydı gercekmiydi tam hatırlamıyorum.2. yi istemeden bilgisayar basındayken cinsel organımda sertlesme oldu ve bi sıvı geldi yada ben oyle hisssetim.Bunun cevapını merak ettigim icin hep bunu dusunuyorum ve azıcık bisey olsa hemen meni geldi die korkuyorum ...Ltfen cevap verin kefaretmi yoksa kaza mı ?

Mehmed Şevki Eygi'nin yazısı

  • yusuf a.s

M. Şevket Eygi, Sevda Türküsev'i yazdı
Nurcuların en büyük liderlerinden Mehmet Şevket Eygi, Sevda Türküsev'i köşesine taşıdı...

Son Güncelleme: 12:34 09 Ağustos 2010, Pazartesi
ÇOK takdir ettiğim Sevda Türküsev hanımefendinin (sevdaturkusev.com) "Ar Damarları Patlamış mı? Yoksa alınmış mı?" başlıklı yazısından birkaç cümle:

"Evli erkekler bekarım diye kız peşinde koşarlar...

Kelli felli iş adamları internete çıplak resimlerini koyup kendilerini tatmin ederler...

Kadınlar internette kendilerini pazarlar...

yalnızlık

  • arayışta

Yaşamak mı zor,yaşlanmak mı tek gaye ? hayata yani; gerçeklere sıkı sıkı sarılmak mı imkansız olay? gerçekler bilinmez belki yüreklerdeki delhizler hep aynı:ÖZLEM VE KEDER...

Bağnaz, Kadından Nefret Eder; Mümin İse Şiddetli Sever

  • I.Akin

Kadın, Allah'ın yaratma sanatının en güzel delillerindendir. Güzel bir kadın, salih bakan gözler için nimettir, berekettir. Kadına duyulan sevgi, şefkat, imanla doğru orantılıdır. Kişinin imanı arttıkça sevgisi de aynı oranda artar. Kadın sevgisi, yakışıklı, heybetli Peygamberimizin de üstün bir özelliğidir. Allah da bir nimet olarak kendisine dünyanın en güzel eşlerini nasip etmiştir.

“Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, saliha kadın, gözümün nuru olan namaz. (Nesâî, İşretu’n-Nisâ 1, (7, 61).)” Hz. Muhammed sav