2013 yılı Nisan ayı konuları

Zina Fiili Karşılıklı Rıza Dahilindede Olsa Meşru Olmaz

  • Emire Nur

Merhaba Hocam, Allah (c.c)’ın affına sığınarak size kafamı çok karıştıran bir sual sormak istiyorum. Şimdi bekar biri (erkek/kız gözetmeksizin) evli bir çift ile karı ve kocanın izni dahilinde eşlerden birinin yetersizliği dolayısı ile cinsel münasebete girerse bunun hükmü nedir? Altını çizerek söylüyorum. Karı ve kocanın rızaları olursa bu da zina mıdır? Zinaysa bunun hükmü nedir? Şimdiden Allah hepinizden razı olsun. Allah’ın rahmeti,bereketi ve mağfireti tüm inananların üzerine olsun..

**************************************************************************************

CEVAP

Gençliğin İçine Düştüğü Korkunç Ahlaksızlık Girdabı

  • Emire Nur

Bursa da kameralara üç beş tane kız ve erkek öğrencinin görüntüleri takıldı.Sur diplerinde mukaddesatı ,memleketi ,dini ,ideali için şehit olan ve orada surların dibinde yatan şehitlerin üzerinde öğrencilerin esrar ve alkol almaları gençliğin içine sürüklendiği gerçeği acı tabloyu gösteriyor.Şehit surlarının dibinde dedelerinin kanıyla canıyla koruyup kolladığı surları alkol ile esrar ile kirleten bu gençlerin bu hale gelmesi ideolojik sistemin ve sistemin yüzündendir.Maelesef bu tablo sadece bu şehrin değil bütün şehirlerin kasabaların halidir.

Evlilikle ilgili soru ve cevaplar

  • yusuf a.s

Sual: Bazı arkadaşlar, evlenmeden önce işledikleri günahları kocalarına söylüyorlar. Söylemek lazım mı?
CEVAP
Hayır, bir kadın, evlenmeden önce işlediği günahları kocasına söylememelidir. Aslında günah hiç kimseye söylenmez! Tevbe edilip bir daha yapılmayan günahları Allahü teâlâ affeder.

Sual: Evdeki işleri kimin yapması lazım?
CEVAP
Hanım ev işlerini yapmaya mecbur değildir. Ancak, erkek de ihsan etmeye mecbur değil. Kadın ev işini yapınca erkek de fazlası ile ihsanda bulunur. Bu işler karşılıklı olur.

Karşı Cinsle Konuşmak Haram Değildir

  • I.Akin

Müşrik sistem karşı cinse bakmanın haram olduğunu bildirir. Bunu da ''Mü'minlere söyle: "gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar...'' (Nur Suresi, 30) ayetine bağlarlar. Ayette haram olanın karşı cinse bakmak olduğu konusunda bir hüküm yoktur. Dolayısıyla zorlama bir hüküm çıkarma söz konusudur burada.

Güzel Ahlak ve Şefkat

  • mbcetin

Dünya hayatına sımsıkı bağlı olan insanlar birbirlerini tevazu, merhamet, şefkat, fedakarlık gibi güzel ahlakının kazandırdığı üstün özelliklere göre değil; geçici dünyevi kriterlere göre değerlendirirler. Bu bakış açısı sonunda insanlara karşı; yüz şekline, ses tonuna, bakışlarına kadar yansıyan, değişik kötü tavırlar sergilerler.