2013 yılı Aralik ayı konuları

ERKEĞİN SEVGİSİNİN ANLAMI

  • yusuf a.s

Erkekler sevgi konusunda kadınlar gibi değildirler. Onlar sevilip sevilmedikleri ile pek ilgilenmezler. Kendilerinin seviyor olmaları yeterlidir.

Kadın ise sevmekten çok, sevilmek ve sevildiğini bilmekten mutlu olurken, onlar sevilip sevilmediklerine bakmaksızın, sevdiklerine sahip olmak ve öylece mutlu olmak isterler. Hedefleri, sevdikleri ile birlikte olmaktır.

Bir delikanlı kızı sevdiğinde, çoğu zaman; “Sen de beni sever misin?” diye sormaz.

Halbuki bir kadın için, bir erkeği sevmek yetmez, onun da kendisini sevmesini ve bunu kendisine söylemesini arzular.

Üniversite Gençliği ve İçine Düştüğü Gizli Nikah Çıkmazları

  • tahkik

Gençliğin içerisine düştüğü yada düşürüldüğü tehlikeler ve çıkmazlar sayılmayacak kadar çoktur.Uyuşturucu ,aklo,zina,kumar,fuhuş,fanatiklik ve terör bu çıkmazlardan olduğu gibi gizli nikah da içerisine düştüğü çıkmazlardan birisidir. Gizli nikâh akdi ile gençlik güya flörtü bir nevi hafifletip meşru bir zemine oturmaya çalışarak, dinen ve vicdanen rahatlamaya çalışmaktadır..Gençliğin içerisine düştüğü bu çıkmaz hali bazen dibi olmayan deniz,karası olmayan okyanus ,sonu olmayan çukur ve çıkışı olmayan sokak gibidir.

El ile tatmin olmanın masturbasyon hükmü

  • Derman

Muhterem kardeşlerim! Dinde ayıptır diye soru sormaktan kaçınmak da yoktur, soruya cevap vermekten kaçınmak da yoktur.

Hazret-i Aişe validemize gelip soru sorarlardı. "Ey mü'minlerin anası, şu meselede ne yapmak lâzım gelir?" diye... Kadın olduğu halde, Peygamber Efendimiz'in zevcesi olduğu için bilir diye, ona gelip sorarlardı. Sorulur.

Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde buyuruyor ki: "Eliyle nikâhlanan mel'undur!" Yâni, Allah'ın lânetine uğramıştır demek... İşi rast gitmez, hayra ulaşmaz... Dünyası mahvolur, ahireti mahvolur... Sıhhati gider, her çeşit zararlara uğrar. Bu kötü huydan tevbe edip, derhal dönmek lâzım!..

Peygamber Efendimiz diyor ki: "Gözler de zina eder. Eller de zina eder." El de zina eder, göz de zina eder. Mâdem Peygamber Efendimiz öyle demiş, öyledir. Göz harama bakar, zina eder; el haramı tutar, zina eder; veyahut böyle yanlış yolda kullanılır, zina etmiş olur.