2013 yılı Kasim ayı konuları

Nikahsız Bütün Seviyeli İlişkiler ve Fırtınalı Aşklar Zinadır

  • tahkik

İslam,toplumun ,ailenin ve hayatın selameti için nikahsız olan bütün ilişkileri haram kılıp, men etmiştir.İslamın aksine bir hayat tarzını toplumda yaymaya çalışan kesimler ise nikahsız ilişkileri normal ,gerekli ve güzel olarak gösterip adını seviyeli ilişki, fırtınalı aşk olarak topluma lanse etmektedir.Toplumu saptırma ,bozma ve iffetleri parçalama mantığı güden bu zihniyetin her gazete köşesine ,magazin dergisine ve tv lere koyduğu bu yaşam tarzınını akıllara ruhlara fikirlere hayatlara empoze etmeye çalışarak toplumu toplu bir felakete sürükleme zihniyeti düşman kadar iblis kadar alçaklık

Hayatımıza Renk, Eğlence ve Lezzet Katan Şeylerin Gerçek Mahiyeti

  • tahkik

Hayatımıza lezzet, zevk, keyif ve mutluluk ve güzellik katan her şey aslında iki hikmete bakar. Birincisi insanoğlunun almış olduğu ve alacağı bütün keyif, lezzet ve zevkler daha büyük, güzel, kalıcı ve daimi olan lezzetlere iştiha uyandırmak ve o kalıcı baki lezzetleri talep edecek fiil ve hareketlere yönlendirerek kalıcı lezzetleri kazanmak ve elde etmek için gayret ve çaba göstermesi içindir. Bu lezzetler ise ahrette cennette vaat edilen lezzetlerdir.

Çıkar ve Menfaat İcabı Dua Etmek

  • tahkik

Dua, insan için bir ganimet, bir istimdad edici, bir istinat noktası, işleri kolaylaştırıcı, zorlukları aştırıcı olması cihetiyle rahmet olduğu gibi kemalatı, fazileti, ahreti, imanı, ahlakı takviye etmek ve ebedi saadeti kazandırmak noktasında da bir ibadet ve kulluk şuurudur. Hem dünyevi noktalarda hem uhrevi noktalarda insan için büyük bir rahmet kapısı, kurtuluş vesilesi ve saadet anahtarı olan duayı çokça etmeli, duanın kazandıracağı neticeleri çokça talep etmeliyiz.

Mürşid ile Tevbeye Mecbur Muyuz?

  • Kaside-i Bürde

Mürşid ile Tevbeye Mecbur Muyuz?

Bir mümin, diğer mümin kardeşine: “Gel, bir Allah dostunun elinde tevbe et, istikamet bul.” diye tavsiyede bulunduğunda bazıları bu daveti hoş görmekte. Bazıları ise: “Ben tek başıma tevbe edemez miyim? Tevbe için başkasına ne hacet? Tevbe için tekkeye-Mekke’ye gitmenin ne gereği var? Ayrıca mürşidle tevbe dinde var mı? Allah ile kul arasına kimse giremez.” diye itiraz ve tenkitte bulunmaktalar. İlk bakışta çok makul gözüken bu itiraz ve tenkit gerçekte ne kadar haklı?

MÜTA NİKAHI HARAMDIR

  • Kaside-i Bürde

Müta nikahı dört mezhepte de haramdır. Müta nikahı, şahitsiz olarak bir kadına belli para verip, belli zaman için beraber yaşamayı sözleşmek demektir. Müta nikahının haram olduğunda bütün âlimlerin sözbirliği bulunduğu, Mizan-ül-kübra’da ve İbni Âbidin’de yazılıdır.

İmam-ı Taberani bildiriyor ki:

SAHTE GÜZELLİK ve SÖMÜRÜ ALETİ KOZMETİKLER ve İSRAF EKONOMİSİ

  • yusuf a.s

(Aşağıdaki yazı Asım Uysal'ın "Kadın İlmihali"isimli kitabının bir bölümünden alınmıştır)

Genel anlamda kozmetikler;deri,mukoza,tırnak ve saç gibi organların rengini,kokusunuişeklini değiştiren;bu organlara güzellik ve cazibe kazandıran preparatlar olarak bilinir.

Makyaj ve moda olayını hayatının vazgeçilmez< bir parçası kabul edenler,sosyete olmuş,ya da olma yoluna girmiş kozmopolit çevrelerin veya ekonomik seviyesi yüksek kimselerin hanımları veya kızlarıdır.

İslamiyet'in kadına verdiği değer

  • yusuf a.s

Sual: Ateistler, (İslamiyet, kadınlara değer vermediği için onların güzelliğini örtmeye çalışıyorlar. Kadınlara süslü, ziynetli elbise giydirmiyorlar) diyorlar. Kapanmaları ve kötü bakışlardan uzak tutulmaları, kadınlara verilen değerden dolayı değil midir?

CEVAP

Kazanç mı Çok,Kayıp mı Çok?

  • yusuf a.s

(Yazar Nagihan İpek'in yazısıdır)

Son yıllarda kadınların çok yıprandığı kanaatindeyim; adını koyamadığım manevi bir boşluk var. Bakışlar da bıkkınlık, gözler ve sözlerde mutsuz ifadeler yakalıyorum. Bir kadın olarak toplumun mihenk taşı olan bizlerin bu durumu beni hem üzüyor hem de çok kaygılandırıyor. Bu konuyu biraz irdeleyelim ve hayatımıza farkındalık penceresinden bakalım.

Baktığım yerden gördüğüm sebeplerin en büyüğü kadının çalışma saatinin hiç olmadığı. Kadın evde eş, anne, evlat, bunun yanı sıra çalışan bir hanım, yirmi dört saat mesai yani sınırsız saat uygulaması…