2012 yılı Temmuz ayı konuları

SAPIKLIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA "EŞ DEĞİŞTİRME"

  • imdat sezer

"Swinger" kelimesine sözlükte baktığımızda karşımıza "Bir çiftin, özellikle evli bir çiftin seksüel partner değiştirmesi" ifadesi çıkıyor

Avrupada Swingerlık 80lerde hızla yayıldı. Birçok kulüp açıldı. Fakat AIDS'in ortaya çıkışıyla durakladı, gizli yapılır hale geldi. Klüplerin çoğu kapandı veya üyelik sistemine geçtiler. İnternetin yayılmasıyla swinger olanların sayısı tekrar artmaya başladı. Bazı araştırmalara göre günümüzde 4 milyondan fazla swinger bulunuyor.

Birbirini Sevenler İçin Nikahtan Başka Çare Yoktur!

  • tahkik

Cenabı hakkın Kadın ve erkek arasına koyduğu muhabbet ve sevginin en mühim sebebi evlilik gibi nurani bir netice ile neslin devam etmesidir. Bu netice en önemli sebep iken öteki etkenler olan birbirinin sevinçlerini paylaşmak,birbirinin dert ve kederlerine ortak olmak,hayatlarını birlikte yardımlaşma ve dayanışma ile devam ettirmekte evliliği gerekli kılan unsurlardandır.Bu nurani ve güzel unsurların icma etmesiyle mutlu ve huzurlu yuvalar kurulur.Kadın ve erkek birbirinden huzur ve sükunet bulur.Bu kutsi kurum ile aileler,milletler ve devletler vücuda gelir.

Çıplak Gezen Kadınların Mesuliyeti....

  • tahkik

Allahın kadına rahmetinin en büyük göstergesi olan tesettüre riayet ettikleri zaman Allah katında değer, insanlar katında saygı ve hürmet gördüğü halde Allahın emrine itaat etmeyip, beş on tane namahreme güzel görünmek, modaya uymak, kozmetiğe bağlanmak, manken ya da sanatçı olmak uğrunda tesettüre uymayıp çıplak gezdiği zaman ise maddi ve manevi olarak çok şeyler kaybettiğini bu zaman hakkıyla gösterdi.

Dünya Hayatının Neticesi Ya Cennet Ya Da Cehennemdir...

  • tahkik

Dünyada her işin bir neticesi vardır.Yapılan hangi iş olursa olsun okumanın çalışmanın çabalamanın ve koşuşturmanın bir neticesi sonucu vardır.Bazen neticelerin alınması süreci yıllarca sürer.Yıllarca okunur veya çalışır bir makam, mevki, para, mal ve mülk elde edilir.Bazen yıllarca çalışılır sabırla bir işte usta olunur. Çekilen bütün zahmetlerin sıkıntıların ve süreçlerin neticesinde bir gelir kazanım ,ücret ,mükâfat elde edilir.

ZİNA YAPMAK

  • mbcetin

Zina, cemiyetin baş belasıdır. İnsanlığın bir türlü önüne geçemediği toplumsal hadiselerden ve sorunlardan biri de zinadır.
Erkeklerin kadına bakış açısı değişmelidir, kadını cinsel meta olarak görmemelidir. Namusunu unutmuş, iffetli olmayan kadınla zina etmemelidir.
Toplumda meydana gelen krizden ortaya çıkar. Ahlaksızlıktan ve cinselliğin iradeye yenik düşmesinden olur. Kadının o güzel namus vasfını zedeler.
Zina, insanın yüzünü kızartan. İnsanı her yerde rezil eden bir kötü davranıştır. İnsanın şerefini ayaklar altına alır.

Ramazan ve Oruç

  • Altuğ Öztürk

Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah'ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz. (Bakara Suresi, 185)

Duaların Kabulü Cenabı Hakkın Hikmetine Tabidir.

  • tahkik

Cenabı Hak kullarının, kendisinden dua vasıtasıyla aciz ve fakir olmaları hasebiyle her şeyi talep etmelerini ister. Ama bu istemelerde kullarına Hikmeti Rabbaniye göre muamele eder. Kulların istediklerinin mahiyetini ve camiyetini bildiği için verirken, kulların hevasatının tahakkümüne karşılık hikmetiyle muamele eder. Kulun istediğinin ya aynısını verir ya da daha iyisini verir ya da ahrette verir ya da hiç vermez.Eğer dua edildiği zaman başa gelen belalar ve sıkıntıları Cenabı Hak fazıl ve keremiyle def ederse nur üstüne nur olur. Dua vakti biter kaza olur.

Hz. İsa (as) Ölmedi!

  • I.Akin

Bir kısım din alimi Hz. İsa'nın ölmediği ve ahir zamanda tekrar yer yüzüne geleceği konusunda mutabıkken, bazı din adamları da Kuran'da net delilleri olan bu gerçeğe muhalefet ederler. Oysa Allah pek çok ayette Hz. İsa'nın ölmediğini, onu Kendi katına aldığını, Hz. İsa'nın kıyamet saati için bir alamet olduğunu ve kitap ehlinden, ölmeden önce ona iman etmeyecek kimse kalmayacağını bildirmiştir. Şimdi ayetlerde geçen bu konuyu detaylıca ele alalım.

Ramazan Ayında Çıplak Gezmenin Hükmü ve Mesuliyeti…

  • tahkik

Ramazan ayının rahmetinin ve sevabının ve kulluğunun Müslümanlar arasında daha güzel ve nezih yaşanması için Cenabı Hak, Ramazanda cehennem kapılarını kapatıp cennetin kapılarını açarak şeytanları zincire vurur ki,Müslümanlar bu mübarek ayda harama,günaha ve isyana daha çok düşmesin.Rahmetten hakkıyla istifade etsin.

Sanal Günahlar Ve Haramlar....

  • tahkik

Cenabı Hakkın insanlara çizdiği helal, haram, mübah sınırları nerede olursan olsun hükmü değişmez.Bu haram ve günahlar nerede ne şekilde icra edilirse edilsin hükmü aynıdır ve zararı yine insana dokunur.Gerçek hayatta yasak olan ve men edilen haram ve günahlar sanal olan alemlerde dahi icra edildiği zaman yine haram ve zararlıdır.Gerçek hayatta mesela çıplaklık nasıl haram kılınmış ise sanal olan alemde dahi çıplaklığın yayılması ve teşvik edilmesi ve gazetelerin mecmuaların eliyle intişar ettirilmesi haramdır.Ortamın sanal olması o haramın hükmünü değiştirmez.Sanal dünyayı zehirleyen gençler