26 Temmuz 2011 tarihli konular

yaziyi kaldirmayin tahkik abi hakkini helal et(ben seytana uydum)

  • kül kedisi

seni yikmak amacinda deildim belki bana kizdigin seylerde hakliydin ama ben nefsime yediremedim... ben seytana uydum ... seni yikmak icin elimden geleni yaptim ...seni abim gibi cok seviyorum eger sana bi zarar gelirse ... kimseyi affetmiycem ... senin o iman dolu kalbini istismara ugrattim ben...ne olur hakkini helal et... ben seytana uydum

ALLAHIN YILDIZLARI VE İNSANLARIN MEŞHURLARI

  • tahkik

Cenabı Hak hayatını ömrünü kendi dini uğrunda harcayan ve bu uğurda ölenleri daima insanların akıllarında fikirlerinde ve gönüllerinde tutup onları unutturmamıştır. Onları kitaplarla anılarla rivayetlerle yaşatmıştır. Onların kabirlerini ziyaretçi akınlarına uğratmış onların ölülerine dirilerden daha çok kıymet hürmet değer verdirmiştir. Onları rahmetle dualarla niyazlar andırmış onları insanlara şefaatçi yapmıştır.

Kaside-i Bürde

  • KALBİ HÜZÜN

Tarihte iki kaside, "Kaside-i Bürde" ismiyle anılır.

Birincisi Ka'b b. Züheyrin yazdığı kaside. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından beğenilmiş ve Peygamberimiz hırkasını çıkararak şaire giydirmiştir. Bu yüzden bu kaside "Kaside-i bürde" olarak tanınır. İstanbul Hırka-i Şerif Camiinde sergilenen Hırka-i-Şerif Ka'b b.Zuheyr'e giydirilen hırkadır.