18 Temmuz 2011 tarihli konular

Her halimize şükretmeli ve hamd etmeliyiz..

  • tahkik

Başımıza bela, hastalık ve felaket gelince hemen vaveylayı kopartırız. İsyanlara ve şekvalara başlarız. Sadece beni mi buluyor bu belalar ve hastalıklar diye ağlarız. Hâlbuki şu dünyada, hastalıktan hissesi olmayan, belalardan nasibi olmayan, kederden ve musibetlerden payı olmayan, gözyaşından nasibi olmayan, kederden ve sıkıntılardan hissesi olmayan kim vardır. Hem kim vardır ki bela musibet ve rahatlık onun kapısını çalmamış. Onun ardına düşmemiş. Onu ziyaret etmemiş. Onu gölge gibi takip etmemiş.

Başörtüsü Nasıl Utanç Halkasına Dönüştü..

  • tahkik

Kadınlara tesettürü emreden Ayeti kerimede başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar ihtarı yapılmaktadır. Bu ihtara göre kadınların örtülerinin boyu ve ebatı onların göğüslerini kapatacak kadar geniş olmalıdır. Bu şekilde olduğu zaman tesettürün tatbik etme şekli gerçekleşmiş ve avret yeri örtülmüş olur. Bu şekilde örtünülmediği zaman ise ayetin emri çiğnenmiş olacaktır.

Nefretin ve Şiddetin Kaynağı Dinden Uzak Yaşam

  • Altuğ Öztürk

Her gün televizyonlarda ve gazetelerde, içi kin ve nefretle dolu insanların gerçekleştirdiği şiddet dolu haberlere tanık oluyoruz. Huzur ve güven ortamından uzak, güçlünün güçsüzü ezdiği, hile ve yalanın kol gezdiği, sevginin kalmadığı, şiddetin her geçen gün daha da arttığı, hoşgörü ve iyi niyetin unutulduğu bir dönem yaşıyoruz.