30 Mayis 2011 tarihli konular

REGAİB Kandili ve Üç Aylar ( Recep-Şaban-Ramazan)

  • KALBİ HÜZÜN

02.06.2011-PERŞEMBEYİ CUMAYA BAĞLAYAN GECE

Regaip Gecesi denilince, Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece mânâsı anlaşılmakta..

Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırdığı bir gecedir..

Bu gece yapılan duaların red olunmadığı ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevabların verildiği bir gecedir..

Regaip Kandiliyle birlikte Üç ayların birincisi olan Recep ayına giriyoruz inşallah...

Makbul Dua Nasıl Olur ?

  • tahkik

Duanın makbul ve kabul olmasında birçok şeraitler vardır. Dua edenin tevbe ve istiğfarla temizlenmesi, hal ve kal dilinin etkisi, zaman ve zeminin uygunluğu, bulunduğu ağır şeraitler, mazlum olması, pişmanlık ve nedameti, zaman ve mekânın durumu vb gibi şartlar duanın kabul ve makbul olmasına tesir eden etkenlerdir.

Bela ve musibetlerin altında yatan hakikat nedir ?

  • tahkik

İnsanların çoğunluğu için bela, musibet ve hastalıklar şer olarak görülür. Mutluluğun önünde engel görünür. Zahirde öyle görünse de hakikat ve hikmet cihetinde öyle değildir. Bu tür olumsuzluklarda hep bir faaliyet, sevk, yönlendirme ve etkileşim vardır. Hayata manevi terakiyat veren, hayatın mana ve anlamını genişletip inbisat verdiren, hayatı safileştiren ve yeknesaklıktan kurtaran, hep faaliyet ve harekettir. Hareket ise bela, musibet ve hastalıklarla olur.