6 Mart 2011 tarihli konular

Bu belirtilere dikkat!

  • bilim

Baş ağrısı, öksürük, yorgunluk, midede yanma ya da ağrı... Dikkat! Ciddiye alınmayan bu belirtiler çeşitli hastalıkların habercisi olabilir.

Hemen hepimiz bu tür sorunlarla karşılaşıyor ama yakınmalarımızı çoğu zaman göz ardı edip, hekime başvurmuyoruz. Oysa, her belirtinin dikkate alınması gerekiyor, aksi halde hastalığın teşhisi gecikebiliyor. Bu durumda da aslında basit yöntemlerle üstesinden gelinebilecek hastalıklar, tedavisi zor bir sağlık sorununa dönüşebiliyor, hatta hayatı tehdit bile edebiliyor.

Aile Hekimi Dr. Demet Karadenizli'ye göre önemsenmeyen belirtiler şu hastalıkların habercisi olabilir:

Kalp hastalıkları için 5 basit strateji

  • bilim

Dünyada ölümlerin nedeni olarak ilk sırada bulunan kalp hastalıklarını, alınacak basit önlemlerle engellemek mümkün.

ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Mayo Clinic'in internet sitesinde “Kalp Hastalıklarını Önlemenin Beş Stratejisi” adıyla yayımlanan makaleden derlediği bilgiye göre, bu beş “basit” strateji sigara, egzersiz, beslenme, kilo ve sağlık taraması şeklinde gösterildi.

Çocuklara Din ve Ahlak Anlatılırken Nelere Dikkat Etmeli

  • I.Akin

Dinsiz toplumlarda insanlar mutsuz, karamsar, saldırgan ve güvenilirlikten uzaktırlar. Bunun tek sebebi, çocuk yaştan itibaren alınan materyalist eğitimdir. Çevrelerinde gördükleri herşeyin kör tesadüfler sonucu oluştuğunu düşünürler. Yakınları ve kendilerinin ölümünü ise bir son, yani yok oluş zannederler.

Din eğitimi almayan çocuklar var oluşu ve ölümü anlayamadığı için ruhları boşlukta kalır. Din ise ruhun ilacıdır, tek şifa kaynağıdır.