18 Kasim 2011 tarihli konular

Uyumlu İnsana Sevgi Duyulur

  • Süheyl Okur

Nefsi insanı, olumsuz düşünmeye yönlendirir. Olaylara olumsuz bakış açısıyla baktığı takdirde daha tedbirli davranacağı ve daha akılcı adımlar atacağı yönünde telkinler verir. Dahası olumlu düşünmenin Pollyanna’cılık ve kendini kandırmak, olumsuz düşünmenin ise gerçekçilik olduğuna inandırmaya çalışır.

Peygambere Nasıl Komşu Oluruz?

  • tahkik

Alemlere rahmet olarak gönderilen, en güzel ahlak üzere yaratılan, Kainatın Sultanı olan Peygamber Efendimize yakın olmak ,onun komşusu olmak ,onunla beraber bulunmak ,her müslümanın arzusu ve hayalidir.Çünkü o ahlakı mucize zatı nurani öyle bir hayat yaşamıştır ki o ahlakı ile insanlığı ışıklandırmıştır.Öyle bir hayat yaşamıştır ki, milyarlarca insanın sevgilisi ve mahbubu olmuştur.Öyle bir hayat yaşamıştır ki, Müslümanlar onu canlarından ,kanlarından, ailelerinden daha çok sevmişlerdir.Öyle bir hayat yaşamıştır ki, Allah’a Habib ve i

Liselerde Başörtüsü Yasak ! Ama Mini Etek Serbest…

  • tahkik

Allahın emri ve tesettürün bir parçası olan başortüsü, siyasi bir simge ve rejim için tehlike görüldüğü için kamusal alanlarda yasaklanması yüzünden bir çok bayanın maddeten ve manen mağdur olduğu bilinen bir gerçektir.Başörtüsü sistem için tehlike görülüp yasaklanırken ve sanki bir parçacık bez parçası rejimi yıkacakmış gibi bir paronaya ve fobiya ile hareket edilirken,bazende ısrarla takanlar hakkında işlem yapılıp okuldan yada işinden el çektirilirken nedense okullardaki ahlaksızlığın ulaştığı boyutlar görmezden gelinmektedir.

Dünya Çıplaklar Kampına Döndü

  • tahkik

Temelinde sömürü ve tüketim olan kapitalizm bu zamanda en çok kadınları istismar etmektedir. Kadına bu zamanda biçtiği tek değer bedeni nispetinden olduğu için bütün faaliyetlerini onun üzerinden sürdürmekte, bütün sanayilerini kadın odaklı hale çevirmektedir. Adeta kadının fıtratına bakılmaksızın hayatın bütün alanlarında kullanmak çabası ve gayreti içerisine girmiştir.