8 Eylul 2010 tarihli konular

Koyungözü çiçeğinin faydaları

  • yaprak

Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen, ancak yurdumuzda Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerindeki çayırlarda, bahçe, tarla ve yol kenarlarında yabani olarak yetişen çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir. 60 cme kadar boylanabilir. Yuvarlak kesitli gövdesi hafif tüylü, açık yeşil renkli ve dallara ayrılan yapıdadır. Hoş kokulu yapraklan derin girintili, yeşil, kimi zaman da sarı-yeşil renkli olur. Yaz ortalarında küçük ve gevşek salkımlar halinde uzun sapların ucunda açan çiçekleri bazı papatya türlerininkine benzer. Çiçeğin ortası, Matricaria türü papatyalarınki gibi basıktır. Dışta beyaz dilsi ve ortada sarı renkli tüpsü çiçekleri yer alır. Olgunlaşan çiçekleri açık kahverengi, minik, dar ve yassı tohumlarını oluşturur.

İbadetlerinize Ramazan Sonrasında da Devam Edip Şeytanıın Bacağını Kırın

  • I.Akin

Müslümanlar için önemi büyük, ecir fırsatlarının çok olduğu bu Ramazan ay...nın da sonuna geldik. Genellikle yılın sadece 1 ayında ibadet edip, kalan 11 ayında dünya hayatının telaşına dalan kardeşlerimizin, Ramazan ayı ile başlamış oldukları ibadetlerine kararlılıkla devam edip şeytanın bacağını kırma fırsatını kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirilir?

  • Nisan Yagmuru

Psikolog Fatih Reşit CİVELEKOĞLU, “Bebeklikten Ergenliğe Başarılı, Mutlu, Huzurlu Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirilir?” adlı kitabının ilk satırlarında çok önemli bir paylaşımda bulunuyor:

“Meslek hayatımda şunu fark ettim ki, bana başvuranların üçte ikisi bayan ve sorunları çocukluk dönemine dayanıyor.” diyor ve bu sorunların kaynağının “hatalı anne-baba tutumları” olduğunu vurguluyor.

Kitapta, bebeklikten ergenliğe kadar çocuğun bedensel, kişilik, zihinsel ve manevi gelişimine yer verilmiş ve bu gelişim alanlarını desteklemek için yapılması gerekenler sohbet havasında anlatılmış. En önemlisi konular, yazarın karşılaştığı vakalarla örneklendirilmiş. Hayatınızda olumlu değişiklikler yapmanıza vesile olacağına inandığım bu samimi kitabı tavsiye ediyor; hatalı anne baba tutumlarının başlıcalarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İftar sofraları için lezzetli tatlı tarifleri

  • Lokman

Sıcak yaz günlerinde lezzetli ve hafif sütlü tatlılarla iftar sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, güllaç, fırın sütlaç ve kazandibi gibi vazgeçilmez tatlılarımızı tercih edebilirsiniz.

Bu geleneksel tatlılarımızın hazırlanmasındaki ayrıntıları ve birbirinden özel malzemelerini Özsüt ustalarından öğrendik. Maharetli ustaların hazırladığı sütlü tatlılarla misafirlerinize lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz.

GÜLLAÇ

20 kişilik (1 tepsi)

Malzemeler:

iPhone 4B de nereden çıktı

  • arif

Apple iPhone 4 daha yeni çıkmışken, bu iPhone 4B de neyin nesi? Apple'ın son sürprizi burada...

iPhone 4 çıkışı çok heyecanlı, ilk satışlar da bir o kadar başarılıydı. Ancak yeni cep telefonu sağlam rakiplerle karşı karşıya ve dünyanın en iyi akıllı cep telefonu değil.

Özellikle anten sorunu uzun süre gündemden düşmedi. Çelişkili açıklamalar ve iletişim sorunları büyük yankı uyandırdı. Apple için büyük bir utanç kaynağı haline gelen anten sorununun giderildiği yeni bir iPhone 4 sürümü de böylece gündeme düştü.