14 Agustos 2010 tarihli konular

selam

  • ysn6741

s.a arkadaşlar.Benim oruç hakkında bi sorum var.Mezi dediğimiz sıvı orucu bozuyor mu??Sınır nedir?? ve o kıyafetle namaz kılınabilir mi??

Menekşenin Faydaları

  • yaprak

Menekşegiller familyasındaki Viola cinsinden 500 kadar, bir-iki ya da çokyıllık dayanıklı bitki türünün adı menekşedir. Bu türlerden 20 kadarı ülkemizde yetişmekte olup en çok tanınan ve konumuzla ilgili alanı Kokulu menekşe (V. odorata)dir. Kokulu menekşe, doğada özellikle nemli yerlerdeki ağaç altlarında ve ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen, bulunduğu yere yayılıp toprağı iyice örttüğü için bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilen, güzel kokusu olan ve 10-15 cm. kadar boylanabilen, çokyıllık bir bitkidir. Bitki, bu güzel kokusunu, ancak koparıldığı zaman çevresine yayar. Kalp biçiminde koyu yeşil yaprakları: kış sonu ile ilkbaharda açan mor ya da seyrek olarak beyaz taçyapraklı çiçekleri: açık sarımsı kahverengi, minik, sert ve yuvarlak tohumları ve gene sarımsı kahverengi rizomu (kökgövdesi) vardır. Bitki, tohumlarıyla ya da rizomundan uzayıp toprağa yapışarak yeni bitki oluşturan kök saçaklarıyla çoğalır.

Google Wave servisini kapama kararı aldı

  • Hakan

Google, büyük umutlarla ve e-posta alışkanlıklarını değiştireceği iddiasıyla bu yılın başlarında hizmete soktuğu Wave servisini kapama kararı aldı.

Google'ın en çarpıcı ürünlerinden olan Wave entegre e-posta-mesajlaşma servisi, henüz bir yılını doldurmadan kapatılıyor. Firma, beğeniyle karşılanan ürünün yine de istenen abone sayısına ulaşamadığını açıkladı.

E-posta, anlık mesajlaşma, dosya alışverişi ve modifikasyonu gibi pek çok işlevi gerçek zamanlı ve entegre hale getiren Wave, Google tarafından geçen yılın sonlarında test edilmeye başlandı. Bu yılın başlarında üye toplanmasına başlanan Wave, çok iyi tepkiler alsa da firmanın istediği popülerliği yakalayamadı.

Allah’ın Emri: Benden Korkup Sakının!

  • I.Akin

Allah korkusu, müminin imanındaki en önemli konudur. Çünkü Allah, yalnızca Kendisinden korkanların sakınacağını, korkup-sakınanların da kurtuluşa ereceğini pek çok ayetinde bildirmiştir.

Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakının ve (sizi) O'na (yaklaştıracak) vesile arayın; O'nun yolunda cihad edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz. (Maide Suresi, 35)