26 Temmuz 2010 tarihli konular

Hitachi, en dayanıklı pilin peşinde

  • arif

Hitachi, elektrikli otomobil üreticilerinin ve bu otomobilleri kullananların yüzlerine büyük bir gülümseme yerleştirecek. Çünkü, dünyanın en dayanıklı li-Ion bataryası tamamlanmak üzere.

Pil, diğer li-Ion pillerden yüzde 70 oranında daha güçlü olacak. Çıkış gücü 4500 W olan ürün, 10 yıl boyunca tekrar tekrar şarj edilebilecek. Li-Ion pilin, 3 ay içerisinde piyasada olması bekleniyor. Görünen o ki, alternatif yakıt teknolojileri, hayati değerde 1 puan daha kazanmış durumda.

En Güzele Ulaşabilmek

  • Altuğ Öztürk

Güzel olan her şey insanı etkiler ve sahip olma isteği uyandırır. Güzel bir eş, güzel bir ev, araba, güzel bir hayat… İnsanların yaşamları boyunca hedefledikleri, ulaşabilmek için büyük çabalar sarf ettikleri sayısız amaç; güzel olanı elde etme isteği…

Ölümü Düşünmekten Kaçınmak

  • I.Akin

Her insan doğduğu gibi, bir gün ölecektir. Özellikle gençler başta olmak üzere ölüm, insanların kendilerine çok uzak gördükleri bir kavramdır. Ancak er ya da geç, genci de yaşlısı da ölümü tadacaktır.

Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. ( Al-i İmran Suresi -185 )

Sofra Muhabbetleri Aileyi Yakınlaştırır

  • Gaye

Bir yuvada hoş muhabbetin sağlanması için aile üyelerinin sürekli veya uzun süre bir arada bulunması şart değildir. Ancak az da olsa birlikte olunan zamanların iyi değerlendirilmesi gerekir. Zira ailedeki bu açık kapatılmazsa yuvada sorunların çıkması an meselesi gibidir. Öyleyse aile fertleri ile geçirilen sınırlı zamanı nasıl değerlendirmeli ki tüm günün açığı kapatılabilsin?

Eşlerin birbirlerinin gönül dünyasını doldurmaması, çocukları ile birlikte etkili zaman geçirememeleri aile içinde bireyselleşmeyi arttırır. Böylece aile fertleri aynı evi paylaşan yabancı kişiler haline gelebilir. Anne babanın aileyi birleştirici unsurları kullanarak bu gidişi olumluya çevirmesi gerekir. İbadetler, dini ve ahlaki sohbetler, kitap okuma, geziler, oyunlar vb aile içi faaliyetler birleştirici ve muhabbeti arttırıcıdır. Her gün mecburen yaptığımız fakat önemini gözden kaçırıp dolu dolu değerlendiremediğimiz, aile içi yakınlığımıza ve aile kimliğimizin oluşumuna katkı sağlayacak çok önemli bir fırsatımız daha vardır oysaki: Birlikte oturulan sofralar…