25 Temmuz 2010 tarihli konular

Kandil Geceleri

  • tahkik

Kandil geceleri, günahta ve isyanda haddini aşan ve ibadet zincirlerini kırıp kulak kapısından kaçıp serkeş nefsin ardına takılıp isyana ve cezaya müstehak olan kulların affedilmesi için umumi af ilan edildiği gecelerdir.Nasıl ki farklı suçlar nedeniyle mahkum olan mahpusların için en büyük umut bir af beklentisidir.Bir genel af ile mahpustan çıkmayı ve özgür olmayı hayal ederler.Devlet bir af çıkarsa hepsi için umumi bayram ve şenlik havası meydana gelir ve herkes devlete minnet ve teşekkürde aciz kalır .Öylede cenabı mevlamız kandil gecelerinde umumi a

Evlilik Sofrasında Mutluluk Yemeği

  • Nisan Yagmuru

Evlilik sofrasında mutluluk yemeğini yemek istiyorsu­nuz; peki, bunun için ne yapıyorsunuz?

Parmağınızı bile oy­natmadan eşinizin sizi mutlu etmesini mi bekliyorsunuz?

Öyleyse boşuna beklersiniz. Siz beklerken mutluluk yanını­za uğramadan çekip gider.

Çünkü yemeği yemek için ocağa koymak, sofraya oturmak için sofrayı hazırlamak gerek... Şayet yemeği ocağa koymak ve sofrayı hazırlamak zorunuza gider de masada beklerseniz yemekler kendiliğinden gelip önünüze dizilmez.

Peki, ne yapmanız gerek?

Önce evlilik sofrasını açın. Mutluluk yemeğini itinayla pişirin. Pişen yemeği huzur tabaklarına koyun. Tabakların üzerine biraz tebessüm tozu dökün. Bardaklarınıza neşe meşrubatı doldurun. Vazonuzda birkaç tane saadet gülü bu­lundurmayı da ihmal etmeyin.