12 Temmuz 2010 tarihli konular

Mucize diyetler gerçekten mucize yaratmıyor!

  • Lokman

Siz de bahar geldiğinde diyete başlıyıp, kışın aldığınız kilolardan acilen kurtulmak isteyenlerden misiniz?

Arkadaşınızdan duyduğunuz veya bir magazin dergisinde gördüğünüz “bir haftada 3 kilo verin” diyetine başlıyor, ilk hafta kilo verdikten sonra ikinci hafta bir türlü kilo veremiyor musunuz?

Kısa sürelerde uygulanan ve 'mucize' diye adlandırılan diyetlerin vücuda ciddi zararlar verdiğini belirten Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Tuğçe Aytulu, kilo verirken hedeflerin gerçekçi olması gerektiğini belirtiyor.

"Sağlıklı kiloda olmanın faydaları kesinlikle tartışılmaz. Ancak sağlıklı kiloya ulaşmak için uygulanan yöntemler de sağlığın korunmasında çok önemli" diyen Aytulu, mucize diyetlerin sakıncaları hakkında şunları söylüyor.

Başıörtülüler de bazen şaşırmakta…

  • doktormurat

Havaların ısınmasıyla, kadın tayfasında büyük bir hareketlilik yaşandığını, aynı insan ailesinin erkek cinsine göre sıcakları gerekçe gösterip açılıp saçıldığını geçen yazımda anlatmıştım. Fakat sıcaklar bahane idi, asıl amacın teşhircilik olduğuna değinmiştim.

Hanımefendiliğini koruyan başı açık hanımların ne kadar saygınlık kazandığını da vurgulamıştım.

Evlilikte Sevgiyi Neler Öldürür?

  • Gaye

"Bitti! Seninle aramızdaki sevgi öldü. Sanırım boşanmak­tan başka çaremiz yok."

Evet!.. Şimdilerde pek sık duyar olduk böyle cümleleri. Peki, ama neden? İşte nedenlerden birkaçı:

Saygısızlık

Kimi eşler, evlenir evlenmez "Karı-koca arasında resmi­yet mi olur?" düşüncesiyle saygıyı rafa kaldırıyorlar. Hâlbu­ki saygı, sevgiyi besler. Her kaba söz ve davranış, sevgi du­varından koparılan tuğladır.

Sevgisizlik

Kimileri evlendikten sonra "seni seviyorum" demeyi an­garya görerek "Ona devamlı sevdiğimi hatırlatmama ne ge­rek var?" diyorlar. Oysa sevgiyi açığa vurmamak, odun atılmayan ateş gibi sevgi ateşini söndürmektir.