11 Temmuz 2010 tarihli konular

Her gün 15 dakika D vitamini

  • Lokman

D vitamini en çok kemik metabolizmasını etkiliyor. Eksikliği türlü hastalıklara yol açan vitamin için günde 15 dakika yeterli.

D vitamini hakkında faydalı bilgiler veren Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ece Aydoğ, D vitaminin yüzde 80’inin güneş ışınları ile açığa çıktığını, özellikle Mart-Ekim aylarının D vitamini açısından en etkin dönem olduğunu belirtiyor. Dr. Aydoğ “Bu aylarda koruma kremi kullanmadan her gün 10-15 dakika güneşlenmek gerekiyor” diyor.

“D vitamininin en bilinen etkisi kemik ve kas metabolizması üzerindedir. D vitamini, kuvvetli kemiklerin gelişmesi için böbreklerden ve bağırsaklardan fosfor ve kalsiyum emilimini düzenler.” diyen Aydoğ, D vitaminin yüzde 80’inin ciltte meydana geldiğini belirtiyor.

Sağlıklı cinsel ilişki ömrü uzatıyor

  • Love

Seksolog ve psikolog olan, "Mutlu İnsanların Seks Hayatı" adlı bir kitap da yazan Pascal de Sutter'ın bu tezi bilim dünyası tarafından da desteklendi.

Sutter, yarım saatlik seks sırasında 200 - 300 kalori harcandığını, belleğin güçlendiğini, toksinlerin vücuttan atıldığını ve cildin parladığını kaydetti. Seksin kan dolaşımını hızlandırırken, kalp ve damar sisteminin güçlenmesini sağladığını da vurguladı.

SEVGİLİNİN TERİ İLAÇ
Pascal de Sutter'in iddiasına göre; aktif seks hayatı olanlar çok daha uzun süre yaşıyor. Seks hayatı bitenler daha hızlı yaşlanıyor.

Sevişirken çiftlerin terlerinin birbirine geçtiğini, bunun bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı aşı etkisi gördüğünü savunana Sutter, seks hayatı aktif olanların prostat ve meme kanserine, hatta nezleye bile yakalanma riskinin düştüğünü belirtti.

İslamî chat

  • doktormurat

İnternet, günümüzün "olmazsa olmazı" olarak algılanıyor hemen her çevrede. Sağladığı ucuz, hızlı ve kolay iletişim onu cazip kılan en önemli hususlar. Bu sebeple artık internetin girmediği ev neredeyse kalmadı.

Modernitenin diğer "imkân"ları gibi internetin de "götürü"leri var şüphesiz. Hatta onun yol açtığı zarar-ziyan, diğerlerinden çok daha fazla. Zira denetimden uzak internet kullanımı diğer modern vasıta ve vasatlara göre çok daha mümkün ve yaygın.

Yokolacak Şeyleri Amaç Edinmek

  • I.Akin

Yaşama amacınızı daha önce hiç düşündünüz mü? İyi bir iş, zengin bir eş, çocuk sahibi olmak, şöhret, güzel bir evde yaşamak, dünyayı dolaşmak?

Evliliğin 10 Düşmanı

  • Mavi Kelebek

İnsan yaşamının en önemli ve sevinçli anlarından birisi de "evlilik"tir. Büyük umutlar ve hayallerle bir araya ge­linir; oturulacak yer, kullanılacak mobilya özenle seçilir; ço­cuk yapma ve onlarla mutlu olma hayalleri kurulur...

İki ayrı kişilikte ve kültürde insan bir süre sonra tartışma­ya, kavga etmeye başlar. Böylece hiç de arzu edilmeyen, na­hoş bir atmosfer oluşur. Bu ortamın oluşmasında kişilerin ka­rakterleri, davranış biçimleri, alışkanlıkları, inançları, korku­ları, bağımlılıkları, kompleksleri, beklentileri vs. rol oynar. Ar­tık aradaki sıcaklık ve samimiyet kaybolmaya başlamış, ileti­şim ortadan kalkmıştır.

İletişimde birbirini dinlememe, anlamaya çalışmama ve ön yargılarla hareket etme, kendini yeterince ifade etmeme veya edememe devreye girdiğinde evliliğin sonu karmaşık hâle gelir.