7 Haziran 2010 tarihli konular

Balayında aşırı seks 'sistit'e sebep oluyor

  • Love

Yaz aylarında yapılan balayının çoğu zaman enfeksiyon nedeniyle kabusa dönüştüğünü belirten Dr. Suat Süphan Erşahin uyarıyor: Aşırı cinsel ilişki ve hijyen olmayan ortamlar, balayı sistitine neden olabiliyor.

Özellikle yaz aylarında yapılan balayı seyahatleri, çoğu zaman 'balayı enfeksiyonları'yla gölgeleniyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Suat Süphan Erşahin; nikah hazırlığı yapan çiftlere sağlıklı bir balayı geçirmeleri için önerilerde bulundu...

İLK İLİŞKİ ZARARLI MI?
Balayı; genellikle nikahtan bir gün sonra gidilen, yaklaşık iki hafta yapılan bir tatildir. Özellikle bizim ülkemizde, çiftler ilk cinsel deneyimlerini nikah günü yaşıyor ve ardından balayına gidiyorlar. Böyle olunca da bazı sağlık problemleri ortaya çıkıyor.

İlk gece gerdeğe girmek şart değil

  • Nisan

'İlk gece korkusu'nun kadınlarda erkeklere oranla daha fazla olduğunu söyleyen Dr. Cem Keçe, 'Ne zaman gerdeğe girilmeli?' sorusunu şöyle yanıtladı: Evlendikleri gün çiftler, yorgun oluyor. Sarılıp uyuyorlar. Bu, normaldir. İlk gece gerdeğe girmek şart değildir

Birçok çiftin kabusu olan 'ilk gece korkusu'nu Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Genel Başkanı Dr. A. Cem Keçe anlattı...

'İlk gece korkusu' nedir?
Yeni evlenen çiftin, ilk cinsel girişim denemelerinde başarılı olamamasına yol açabilen 'ilk gece korkusu', bizim toplumumuzda sıklıkla yaşanan bir korkudur. Daha çok heyecanlı ve içe dönük kişilerde görülen 'ilk gece korkusu'; gerdek gecesi ilk kez cinsel ilişkiye girme konusunda çiftin duyduğu endişe, korku veya kaygıyı ifade eder. İlk cinsel deneyim, sonraki cinsel hayatın da en önemli belirleyicilerindendir.

Etler nasıl marine edilir?

  • aSYa

Bütün bonfile : 2 kg'lık bonfile için takriben 10 diş sarımsak ayıklayarak hazırlayın. Bonfilenin üzerinde bıçakla küçük delikler açıp içine sarımsakları ve tane karabiberleri gömün. Taze kekik ve fesleğenle eti bir güzel ovun. Ağızı sıkıca kapanabilen bir kapta 375 ml kırmızı şarabın içinde 24 saat bekletin. Pişireceğiniz zaman marine suyundan çıkarın. Birbuçuk kaşık marine suyunu ileride sos yapımında kullanmak üzere saklayın.

Kuzu budu marinesi : 1,5 kg'lık bir kuzu budu için etin üzerinde açılan deliklere 10 diş sarımsak yerleştirin. Ardından 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı taze kekik, 1 çorba kaşığı taze nane, 1 çorba kaşığı taze fesleğen, 60 ml limon suyu, 80 ml soya sos ve 2 çorba kaşığı balı karıştırın ve etin her tarafını bu karışımla ovalayın. 24 saat buzdolabında bekletin.

Küçük Günahların Başını Tövbe Topuzuyla Ezin Yoksa…..

  • tahkik

Müslüman ,günahının küçüklüğüne büyüklüğüne değil o günahı kime karşı işlediğine bakması gerekir.. Nasıl ki ,sinek küçük olduğu halde yemeğe çorbaya veya başka temiz bir şeyin içerisine düştüğü zaman mide bulandırıyor,Öylede küçük görülen günah ve hatalarda insanın amelini bulandırır. Günahın küçüklüğüne değil insanı günahtan men eden Allahın büyüklüğüne bakmalı.

15 soruda bebekleri anlama rehberi

  • horoz

Her annenin aklında çocuğunu büyütürken birçok soru işareti oluşur. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik, çocuk bakımında artık halk efsanesine dönüşmüş bilgileri 15 soruda yanıtladı.

1) Emziren anne üşütürse bebeğe ne olur?
Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bunun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.

2) Anne gazlı içecek tüketirse, bebek etkilenir mi?
Hayır. Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır.

3) Bebeğin kakası neden yeşil olur?

Teknoloji devi Japonya yine şaşırtacak

  • Hakan

Yaptığı hemen her şeyle bizi şaşırtan teknoloji devi Japonya'nın bu seferki hedefi çok büyük...

Japonya, 2.2 milyar dolar yatırımla Ay'a bir robot ordusu göndermeye hazırlanıyor. Normalde 2015 yılında gerçekleşmesi beklenen proje JAXA, Japon Cumhurbaşkanı Yukio Hatoyama'nın da onayını aldıktan sonra oldukça genişledi.

Robotlar ilk olarak 2015 yılında Ay'ın yüzeyine çıkacaklar. Hepsi masum ve barışçıl bu robotların sismografları, yüksek çözünürlük kameraları ve bir sürü alıcıları olacak. Ayrıca insana benzer kolları olacak robotlar, bu kolları Ay'ın yüzeyinden taş toplamak için de kullanacak.