15 Haziran 2010 tarihli konular

İSTİMNADAN KURTULMA YOLLARI

  • Şarih

Sual: Ben istimna bağımlısı bir gencim.İstimna yapma sıklığım neredeyse hergün.İstimnadan kurtulmak istiyorum ama bir türlü olmuyor.Bu hal yüzünden ibadetlerimi yapamıyorum.Kendimi hep kirli görüyorum.pişmanlık ve suçluluk duygusu her seferinde hissediyorum.Bu durumdan kurtulmak için lütfen bir çare söyleyin.

Çocuğu oyun oynarken tanıyabilirsin

  • Mavi Kelebek

Çocuklar oyun oynarken büyüklerini taklit etmekle beraber kendi duygularını, korkularını, üzüntülerini ve sevinçlerini de ortaya koyarlar. Henüz çocuk duygularını kelimelerle ifade edemediğinden duygularını oyunlardaki sembolik hareketlerle gösterirler. Bu nedenle oyun onun dilidir denilebilir. Bazen olumsuz duygular da yaşayabilirler (kardeşini kıskanması veya arkadaşına kızması ). Bu olumsuz duyguyu oyun esnasında açığa çıkarmakla rahatlamış ve olumsuz duygularından Allah'ın izni ile kurtulmuş olur. Bu nedenle uzmanlar oyunu çocuk için çok önemli görmektedir. Çocuğun oyundaki hal ve hareketleri ailesini yansıtır. Mesela emir verici veya ricacı bir tavır sergilemesi ailedeki iletişim seviyesini gösterir.

Çok oynayan çocuk çok akıllanır

Oyun, çocuğun çalışması, işi olarak tanımlanmıştır. Oyun her çocuk için yemek ve uyku gibi önemlidir. Maalesef toplum tarafından oyuna çok düşkün olan çocuk hoş karşılanmıyor, boş vakit doldurma gibi görülür. Öğrenmesi gerekeni oyun esnasında rahatlıkla öğretebilirsiniz. Dikkat, ilgi kurma, çağrışım, hatırlama ve algı yetenekleri de oyun esnasında gelişen yeteneklerdir.

Kahverengi domates yetiştirildi

  • aSYa

Antalya'da Kumato adı verilen kahverengi domates yetiştirildi. İlk kez İspanya'da yetiştirilen ve günümüzde "Akdeniz domatesi' olarak bilinen Kumato domatesi, Antalya'da Uzmanlar Seracılık tarafından seralarda yetiştirilmeye başlandı.

Konuyla ilgili Uzmanlar Seracılık Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yurdagül, yaptığı açıklamada, Kumato domatesini 2009 yılında Antalya'daki seralarında deneme amaçlı yetiştirmeye başladıklarını söyledi.

Deneme üretimi öncesinde çeşitli anket ve araştırmalar yaptırdıklarını vurgulayan Yurdagül, "Araştırmalar Kumato domatesinin, Türkiye'de ideal iklim koşullarından dolayı en iyi Antalya ve çevresinde yetişebileceğini ortaya koydu. Kumato domatesi tüm diğer domates çeşitleri gibi dalında bekletildiğinde kırmızıya döner, fakat aromasının en yoğun olduğu kahverengi döneminde toplanması bu domatese ayrıcalıklı lezzetini verir" dedi.

Mobil yazılımda çığır açacak işletim sistemi!

  • Hakan

Samsung bada, Türkiye dahil 25 farklı ülkede yazılımcılarla tanışmaya devam ediyor.

Kore dilinde “okyanus” anlamına gelen “bada”, dünyanın lider cep telefonu üreticisi ve satıcılarından Samsung Electronics tarafından uygulama geliştiricilere bir okyanus dolusu uygulama ve hizmet geliştirmeleri için tanıtıldı.

1 Haziran Salı günü The Seed’de gerçekleştirilen organizasyonda Samsung tarafından akıllı telefon platformuna özel olarak geliştirilen ilk uygulamanın bilgileri verildi. Uygulama geliştiriciler tarafından yoğun ilgi gören Samsung bada platformu, yükseliş trendindeki akıllı telefon pazarına önemli bir ivme kazandıracağının ilk sinyalini verdi. Uygulama geliştiriciler için çok yeni ve önemli bir pazar olan akıllı telefonlar özellikle açık kaynak kodlaması ile dikkatleri üzerine topluyor.