8 Mayis 2010 tarihli konular

Bilincin Esrarı

  • Nisan Yagmuru

Genç kadınlar araba kazasından şöyle böyle kurtulmuşlardı. Beş ay içinde beyninin bazı kısımları ezilmiş olmasına rağmen, gözlerini açabiliyordu; fakat görüntülere, gürültülere veya iğnelere cevap veremedi. Nöroloji teknik dilinde, sürekli bitkisel hayat hükmünü giymişti. Bugünün acımasız diline göre de, o bir sebzeydi.

Beynin Esrarı

Sarah Scantlin yaşayan tıbbi bir mucize. Bir kaza beynini o kadar derinden zedeledi ki, ölebilirdi; fakat 20 yıl sonra konuşma kabiliyetini tekrar kazandı.

Beyninizi Çalıştırın

Münafıklar Mağlup Olacaktır

  • I.Akin

Münafıklar, başlangıçta iman ettikleri için ya da menfaatleri gereği müminlerin içinde yaşarlar. Ancak imandan sonra sapmaları durumunda veya menfaatleri çatıştığında müminlere karşı mücadeleye başlarlar.

Kadın ve İslam

  • Altuğ Öztürk

Toplumda kadınların ikinci plana atılması, değer görmemesi, ezilmesi, şiddete maruz kalması tüm dünyada yaşanan önemli bir sorundur. Kadınları düşük akıllı ve zayıf karakterli görmeleri kadının toplum içerisinde erkekten daha az değer görmesine neden olmaktadır.

Besinleriniz taze mi bayat mı?

  • Lokman

Hem sağlığımız hem de ağız tadımız için gıdaların bayatlarından kaçınmalıyız. Öncelikle ambalajlı ürün alırken mutlaka ve mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerini kontrol ediniz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler için görevlileri uyarınız. Peki ambalajı olmayan gıdalar için ne yapacağız? Bunu satıcıların sözlerine güvenerek yapmak pek akıl kârı değildir. Bu nedenle hangi gıdanın nasıl taze, nasıl bayat olduğunu öğrenmekten başka çaremiz bulunmuyor.

İşte bazı gıdaların taze olup olmadıklarını anlamak için birkaç püf noktası:
Dana eti alırken yağına bakmak lazım. Yağı hem beyaz olmalı hem de dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli. Dana ne kadar yaşlanmışsa, yağının rengi de o kadar sararır.

Alırken en çok dikkat etmemiz gereken gıda mantardır. Bilmediğiniz yerlerden, özellikle seyyar satıcılardan kesinlikle mantar almayınız. Bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alırken de dikkatli olmayı yine unutmayın. Mantarın lekesiz olanı makbuldür. Renginin de beyaza yakın ya da hafif bej olanını tercih edin.

Deniz Baykal kesin masum, Suçlu olan Hüseyin Üzmez!

  • imdat sezer

Henüz iddialar dolaşırken ortalıkta vurun zaniye diye bağırdılar. tüm medya fevaran etti. Herkes yerden yere vurdu. Anahaber bültenlerinde manşet oldu. Tüm türkiye günlerce 14 yaşındaki bir kıza taciz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le yatıp kalktı. Sanki liseli yıllarda dönme bir yazarı vurmanın rövanşı alınıyor gibi idi.

Geçen günlerde internete şok bir görüntü düştü. Deniz Baykal oldugu iddia edilen görüntülerde yer alan kadının da evli ve bir cocuk annesi milletvekili N. B. oldugu söyleniyordu. Bu olay (dinci!!!) hüseyin üzmezin 14 yaşındaki kıza taciz ettiği iddiaları gibi bişi midir değil midir bilemeyiz. Ancak söylentiye göre videodaki deniz baykala benzeyen amca ile n. b. benzeyen kadın arasında tacizden de öte bişiler yaşanıyordu.. Ve tüm türkiye suspustu. Kimsenin ağzı mıh bile açmıyordu..