28 Mayis 2010 tarihli konular

Çocuklarımız Neden Doyumsuz?

  • Nisan Yagmuru

Çoğu anne baba çocuklarını üzmemek için her istediklerine “evet” demekten kaçınmaz ve onların doyumsuz bireyler olarak yetişmelerine neden olur. Böylece evlatlarımız hayatlarını yönlendirme konusunda yetersiz kalıp, kendilerini ciddi sorun yumakları içinde bulur. Zira bugünün doyumsuz çocukları, geleceğin tatminsiz bireyleri olmaya adaydır. Bu tatminsizlikleri her şeye yansır. Elindekilerle hiçbir zaman yetinmez, hep daha fazlasını ve daha yenisini isterler. Bu sayede tatmin olacaklarını sansalar da, arzu ettikleri şey, elde edildiği andan itibaren hemen eskir ve değersizleşir. Bugün oyuncaklarını kolayca eskiten ve atan çocuk, yarın hayatındaki insanları da kullanılıp tüketilecek bir eşya gibi görmeye başlayacaktır.

Doyumsuz olarak yetişen çocuklar sorunlu kişilikler sergiler. Fedakarlık yapamaz, sıkıntıya gelemez, sorumluluk alamazlar. Şükretmek ve sabretmek onlar için çok uzak kavramlardır. Bencil ve tahammülsüzdürler. Kolay kolay sağlıklı bir ilişki kuramazlar. Başta ebeveynleri olmak üzere herkesle sorun yaşarlar. İnsanlığın kendi emirlerinde olduğunu düşünürler. Dünyanın etraflarında döndüğü varsayımıyla herkesten özel ilgi ve saygı beklerler. Bunu göremediklerinde ise depresif ve mutsuz olurlar. Böylece iş ve sosyal yaşamlarında, beklenilen başarıyı gösteremeyen bireyler olarak yetişirler.

yarenn

  • yarenn

inancım çok kuvvetli ama bi okadarda nefsime yenik yaşıyorum
2 gün namaz kılıyosam geri bırakıyorum :(
kapanmak istiyorum kuranımı hiç aksatmadan okuyorum ama yine yenik düşüyorum nefsime
bana destek çıkacak mümin kardeşlerimin yorumlarını bekliyorum
allaha emanet olun

Servo motorlu redüktör uygulamalarına hız verdik

  • arif

Remak Redüktör Genel Müdürü Aydoğan Pehlivan: Ülkemizde özellikle Uzakdoğu kaynaklı ithal edilen redüktörler bizleri korkutmadığı gibi bilakis daha da hırslandırdı. Onlar gibi ucuz ama Avrupalılar gibi kaliteli ürün imalatı yatırımlarımız hızla artıyor”.

Ülkemizin gelişen sanayi entegrasyonu içerisinde ülkedeki milli sanayimiz geliştikçe ana ürünün yan girdisi olan redüktör üretimi ve buna bağlı aktarma organları üretimi çok önemli bir hale gelmiştir. Özellikle 1995 sonrası ülkemizin içine girdiği Toplam Kalite Felsefesi içerisindeki yapılanma, Türk Makina Sanayi Üreticilerini kaliteli girdi kullanmaya itmiştir. Ülke sanayimizin hızla Avrupa ve dünyaya entegrasyonu esnasında makina üretim sektörümüz yıllık 7 milyar dolar gibi ihracat potansiyeline yaklaşmış bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz OAİB başkanı sayın Adnan Dalgakıran’ın bir makalesinde de belirttiği gibi 50 milyar dolar’dır. Bu ulaşılması çok zor bir hedef değildir. Ülkemizde redüktör üretimi çok hızlı bir şekilde kalite kaynaklı bir süreçten geçerek Avrupa’daki rakipleri ile aynı kalite segmentinde yer almaya başlamıştr. Özellikle Ortadoğu, Doğu Afrika ve Türki Devletler tarafından Türk Makina Sanayimizin ürünleri, kalitemiz ve lojistik imkanlarımız, satış sonrası hizmetlerimiz tercih edilir hale gelmiştir.

Kadınların en büyük cinsel korkusu

  • Love

Çiftlerin yaşadığı en büyük cinsel problemlerden biridir vajinismus. Günümüzde her 100 kadından 2'sinde görülen bu vaka, en çok sosyo-ekonomik ve eğitim düzeyi yüksek kadınlarda görülüyor.

Türkiye'de cinsel konular ve rahatsızlıklar, her zaman konuşulması en zor olan konulardan. Vajinismus da bu konular arasında en önemlilerinden. Konuşulmadığı için doktora gidilmiyor, konuşulmadığı için çözmek yerine, tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmaya gidiliyor.

Çiftler arasında yıllarca cinsel ilişki yaşanmayabiliyor. Vajinismus, kadında korku ve paniğe, titreme nöbetlerine hatta bayılma vakalarına yol açarken erkekte de iktidarsızlık ve kendine güvensizlik yaratıyor. Nedenlerini ve tedavi yöntemlerine ilişkin sorularımızı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Yurdanur Aktan yanıtladı:

Kuru meyveleri kesmek için

  • Lokman

Kuru meyveleri kesmeniz gerekiyorsa, derin dondurucuda dondurduktan sonra kesim işlemini yapın. Böylece kuru meyvelerinin birbirine yapışmasını önlemiş olacaksınız. Ayrıca kesim işleminde kullandığınız bıçağı arada bir sıcak suya batırın. Böylece kuru meyveleri kesme işiniz daha kolay olacaktır.