17 Mayis 2010 tarihli konular

Helikopter Kanatlı Bitki

  • I.Akin

Avrupa akağaçlarının tohumları, helikopterlerdeki pervaneye benzer çok enteresan bir yapıya sahiptir. Hava yoluyla üreyen bu ağaçların tohumları, sadece tek taraftan çıkan bir kanada sahiptir. Bu kanat sayesinde rüzgâr çıktığında kendi etraflarında dönerek hareket edebilirler.

Yalan Makinesi Nedir, Nasıl kullanılır

  • Hakan

Televizyondan veya gazetelerden, bizde pek olmasa da ABD'de Polis sorgulamalarında gerektiğinde bir sanığın yalan makinesine bağlanarak, doğruyu söyleyip söylemediğinin kontrol edildiğini görmüş veya okumuşsunuzdur. Hatta ABD'de FBI veya CIA gibi çok önemli devlet görevlerine alınmaya aday memurlara da bu test uygulanmaktadır.

Polygraph denilen bir alet ile sanığa 4-6 adet sensör bağlanır. Bu sensörlerden gelen çeşitli sinyaller, dönmekte olan bir kağıdın üzerine grafik olarak kaydedilir. Bu sensörlerle sanığın

HZ. İBRAHİM

  • Altuğ Öztürk

Kuran'ı Kerim'de ilk peygamberin Hz. Adem olduğunu bildirilir. Hz. Adem'den sonra Kuran'da adı geçen ikinci peygamber Hz. Nuh'tur. Hz. İbrahim ise, Hz. Nuh'tan sonra gelen ve onun soyundan olan peygamberdir.

Hz. İbrahimin Kavmi:

Hz. İbrahim putperest bir kavim içinde yaşıyordu. Taştan, tahtadan heykeller yapan, sonra da bu heykelleri ilah edinip onlara tapan, dua eden ve onlardan yardım dileyen bu kavim, kendi elleriyle şekil verdikleri, hareket edemeyen bu cansız tahta ve taş parçalarından korkarak, onlardan medet umuyorlardı.

İslami literatürde evlilik ve aile kavramları

  • Mavi Kelebek

“Sizlere içinizden huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda muhabbet ve rahmet varetmesi O’nun varlığının işaret(belge)lerindendir. Bunda düşünen akıl sahipleri çin nice ibretli dersler vardır.” (Rum, 30/21)

Sözlüklerde aile (Ar.), Ayle’den türemiş, temelini anne-babanın teşkil ettiği kan ve süt bağıyla birbirine bağlı fertlerden oluşan küçük topluluk; nesep ve evlilikle biraraya gelmiş bir çatı altında bulunan topluluk; en az evli ve iki yetişkin insandan ve çocuklardan meydana gelen kurumsallaşmış bir biyo-psiko-sosyal ve dini bir grup/topluluktur. Ayrıca nikahları birbirine ebediyyen haram olan fertler de aileden sayılır. Bu son tanımlama klasik tanımlamaların ötesindedir.

Et terbiyesi nasıl yapılır?

  • Lokman

Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir. Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır.

İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat: Bir miktar soğanı (ör.1 kg. et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın.

Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defne yaprağı koyun. Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin. Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz.

Erken boşalmanın nedeni bulundu

  • Nisan

Erken boşalma konusunda tartışılan son iddiaya göre, bu durum sonradan kazanılmış bir refleks ve geçmiş zamanlardan geliyor.

Erken boşalma konusunun erkeklerin sık yaşadığı cinsel sorunlardan biri olduğunu belirten Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Adana Şube Başkanı Dr. Taner Canatar, denetimsiz boşalmanın doğuşunun vahşi hayata dayandığını söyledi.

Canatar, “Erken boşalma kazanılmış bir reflekstir. Çok eski devirlerde ilkel çağlarda insanlar cinsel ilişkide bulunurken bir yandan da her an vahşi bir hayvanın saldırabileceği korkusunu yaşardı. Bu açıdan bakıldığında erken boşalma ilkel bir savunmadır” dedi.

Cinsel ilişki sırasında tarafların en savunmasız halde bulunduklarını vurgulayan Canatar, "Bu, hem dışarıdan gelebilecek fiziksel tehlikeler olabileceği gibi, hem de başka bir insanla özel bir anı paylaşma ve ona karşı korunmasız durumda olmanın yaratabileceği tehlikedir. Yani erkek bazen bu yakınlıktan korkabilir ve yakınlığa karşı bir koruma kalkanı olarak da erken boşalma ortaya çıkabilir. Erkekler, bu durumdan ötürü cinsel organlarını suçlarlar ve kontrol edemedikleri için de kendilerini suçlarlar. Oysa ki olumsuz düşüncelere ve bilişsel çarpıtmalara sahip olan beyindir" dedi.

5 Vakit Namazda Sınıfta Kalanlar

  • tahkik

İnsanoğlunun siyası, içtimai, idari ve iktisadi kanunları ve yaşam kuralları Cenabı Hakkın koyduğu yaşam kuralları ve kanunlarıyla birebir örtüşmektedir. Bu dünyevi kanunlar ,nizamlar ve kurallar bir nevi ilahi kanunların taklidi hükmündedir. Mesele idari hayatın içerisindeki eğitim kanunlarında bir öğrenci 1 yıllık bir sürede mazereti olmadan yirmi gün okula gitmediği takdirde yok yazıldığı için okuldan atılabilir. Mesele bir memur ve ya da işçi on gün mazeretsiz işe gitmediği zaman işyerinde olmadığı için işinden el çektirilir.

Cinsellik araştırması sonucuna göre kadınlar memnuniyetsiz!

  • okur

Erkekler ve kadınlarda sıkça görülen cinsel sağlık sorunları Türkiye’de 40-80 yaş arasındaki erkeklerin üçte birinden fazlasını etkiliyor. Kadınlarda ise bu oran yüzde 50’ye kadar yükseliyor.

Bir ilaç firması 40-80 yaş arasındaki kadın ve erkeklerin cinsel sağlıklarıyla ilgili tutum ve inanışlarını öğrenmek, seksin ve cinsel yaşamın önemini ve yaşamdaki rolünü tespit etmek için bir araştırma yaptı. Kadın ve erkeklerin cinsel fonksiyon bozukluğu konusundaki tedavi arayışlarını belirlemek ve cinsel yaşama ilişkin tutumları değişik toplum ve kültürler ile karşılaştırabilmek amacıyla da dünya çapında yaptırılan "Global Cinsel Tutum ve Davranışlar" konulu araştırmanın Türkiye ayağının sonuçları dikkat çekti.

32 ülkede yapılan araştırma

32 ülkede 27 bin 500’den fazla kadın ve erkeği kapsayan araştırma Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır ve Erzurum illerindeki bin 500 kadın ve erkekle yüz yüze görüşerek gerçekleştirildi. Buna göre her 100 erkekten 30’unda cinsel işlev bozukluğu görülürken kadınlarda bu oran yüzde 50’ye kadar çıkıyor.

Çocuk Cinsellikte Neyi Merak Eder?

  • Sururi Bal

Çevresini ve dış dünyayı yeni yeni tanımaya çalışan çocuğun özellikle 3 yaş civarında aşırı meraklı olduğu ve bu dönemlerde anne-babasını çeşitli konularda soru bombardımanına tuttuğu bir gerçektir. Bu sorulardan anne ve babayı en çok zorlayanı çocuğun cinsel içerikli soruları olmaktadır. Ansızın, beklenmedik anda böyle bir soruyla karşılaşan anne ve baba ne yapacağını bilmemenin verdiği telaşla ayıptır, daha sen çok küçüksün gibi kaçamak cevaplar vererek çocuğu başından savmak veya soruyu duymamazlıktan gelerek cevapsız bırakmayı tercih eder.Oysa bu tutum çocuğun var olan merakını bir kat daha artırır. Bu merakı gidermek için çocuk anne-babanın yatak odasına ani baskınlar düzenler, onları banyo yaparken gizlice izlemeye çalışır ya da arkadaşlarının bedenlerini incelemek ister.