10 Mayis 2010 tarihli konular

Kolay garnitür hazırlamak için püf noktalar

  • Lokman

Nefis bir ızgaranın yanında iştah açıcı garnitürler hazırlamaya ne dersiniz? Öyle bir garnitür ki, hem gözleriniz hem de mideniz bayram etsin. Özellikle davetlerde sofranızı daha zengin gösterecek ve konuklarınızın size olan hayranlıklarını artıracak doyurucu ve görsel bir garnitür için önerilerimizi dikkatlice okuyun ve bir kenara not edin.

Önce patatesleri soyun ve haşlayın, sonra halka halka dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri dilediğiniz şekilde –biraz da sanatsal yanınızı kullanarak- fırına dayanıklı bir kaba dizin. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, tuz ve kekik ekin ve fırına verin.

Hazırladığınız salatanın herkesinkinden farklı ve doyurucu olmasını istiyorsanız bir miktar makarna haşlayın ve salatanıza ekleyin. Yine süsleme kabiliyetinizi kullanarak zengin bir görünüm elde edin.

İyi Bir Aile Nasıl Olur?

  • Nisan Yagmuru

Şunu unutmayınız ki, sağlam bir aile, şu dört ayak üzerinde kurulan kutsal bir müessesedir. Bunlar: 1-Sevgi, 2-Güven, 3-Fedakarlık, 4- Hoşgörüdür.

Bunlardan bir tanesinin sarsılması, aile sarsıntısına yol açar. Bunun için birbirinizi Allah rızası için (O'nun rızasını kazanma ümidi ile) seviniz, birbirinize güveniniz…

Birbirinizin kusurunu araştırmayınız. Sonra aranızdaki sevgi ve saygıyı sarsarsınız. Resulullah "Koca zevcesini su-i zanna mevzu ederek ona baskı yapmasın, hanımını gizli teftiş etmesin" buyuruyor…

Yapraklardaki Renk Değişimi

  • I.Akin

Ilıman iklimlerde, sonbaharın gelişiyle yaprakların renginde değişim başlar. Bütün bitkilerin yapısında, bitkiye renk veren çeşitli pigmentler bulunur. Yeşil rengi veren pigment klorofil, sarı, kahve, kırmızı, turuncu rengin pigmentleri ise karoten ve antosiyanindir. Bütün yapraklarda bu üç pigment bulunmasına rağmen yaprakların çoğunlukla yeşil olmasının nedeni, yeşil rengi veren klorofilin gücünün diğer pigmentlere göre fazla oluşundandır.