18 Mart 2010 tarihli konular

Şeytan, Taktikleriyle İnsanları Dünyaya Bağlar

  • Altuğ Öztürk

"Akıl" kelimesi genellikle kişilerin zekâ düzeyini ifade etmek amacıyla kullanılsa da, zekânın çok üstünde ve çok daha derin bir kavrayış şeklidir. İnsanların çoğu, aklın doğuştan gelen, tecrübe ve bilgi ile gelişebilecek bir meziyet olduğunu zanneder. Oysa akıl, Allahın, Kendisinden korkanlara ve Kuran’a uyanlara verdiği üstün bir özelliktir. Bu özellik vesilesi ile akıl sahibi insan, karşılaştığı her olayda, Kuran’a en uygun tavrı göstererek, aklın kendisine sağladığı bu üstünlüğü yaşamış olur.

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Lokman



Domates Çorbası

MALZEMELER

4-5 adet olgun domates
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya göre tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.

Domatesli Tel Şehriye Çorbası Tarifi

  • Lokman



Domatesli Tel Şehriye Çorbası


MALZEMELER

2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.