11 Ekim 2010 tarihli konular

TESETTÜR FİRMALARI NE KADAR MÜSLÜMAN ACABA!

  • tahkik

İnsanların en çok istismar ettiği şeylerin başında dini kavramlar ve dini söylemler gelmektedir.Mesela dilenciler Allahın adını kullanarak insanlardan para isterler.Mesela cemiyetler peygamberi kullanarak insanlardan yardım talep ederler.Kimisi Kavramları kullanarak kitap yazar o kitaplardan para kazanır.Kimisi Kur-anı Kerimi geçim kaynağı yapar onu çoğaltıp satar.Kimisi İslami moda uydurarak o modayla kadınları sömürüp onları modayla ahlaksızlığa ve hayasızlığa atar.Kimisi İslami müzik ile para kazanma yolunu tutar.Kimisi islami oteller kurup haremlik selam

Kapkara Çarşaf

  • tahkik

Sual: Tamam tesettür kadın için güzeldir ve kadının izzetini koruyup erkeklerin şehvet oyuncağı olmasını engelliyor. Ama çoğu yazınızda çarşaf vurgusu yapıyorsunuz. Bana çok itici geliyor. Ve insanın içini karartıyor. Kapkara çarşaf. Sanki günah işleyen kadınlar kendilerini gizlemek için içlerine girmişler.Belki söylediklerimde bilmediklerim vardır.Kapkara çarşafın gereği nedir.Pardeso ve başörtüsü yetmezmi.?Bana çarşaf giymek çok ağır gelir.

Çocukluğuna vermeyin tedavi ettirin

  • Gaye

Çocuklarda alt ıslatma, birçok hastalığın habercisi olabiliyor. Diyabet ya da tiroid bozukluğu gibi bedensel hastalıklar, dikkat eksikliği, depresyon gibi ruhsal hastalıklar çocukların geceleri altlarını ıslatmalarında başlıca sebepler arasında...

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Zafer Atasoy, tıpta “enürezis” olarak bilinen alt ıslatmaları hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Alt ıslatma nedir?

Enürezis hastalığı, çocukların gece veya gündüz elbiselerini ya da yatağını istemsiz olarak ıslatması olarak tanımlanıyor. Beş yaşından büyük bir çocuk, doğumsal ya da kazanılmış merkezi sinir sistemine ait bir sorun olmaksızın üç aydan uzun süre, haftada en az iki kez uykuda idrar kaçırıyorsa enürezisin varlığından söz edilebiliyor.

Genital enfeksiyonlar kısırlık yapıyor

  • uzman

Üreme sağlığını korumanın en önemli basamaklarından birinin genital enfeksiyonların erken tanı ve tedavisi olduğunu belirten uzmanlar, genital enfeksiyonların, kısırlığa yol açabildiğini belirtiyor.

Kadınlarda sık görülen vajinal enfeksiyonlar kaşıntı, yanma hissi, kötü kokulu ve koyu renkli akıntı, idrar yaparken yanma ve cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açıyor.

Genital enfeksiyonların kısırlığa da neden olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tıraş, ''Vajinal enfeksiyonlar, vajinal ortamı da değiştirdiğinden spermin canlı kalma süresini kısaltıyor'' dedi.

Diyetisyen gibi beslenmenin 10 yolu

  • hayat

Fazla kilolardan kurtulmak ve formunu korumak isteyen diyetisyenlerin nasıl beslendiklerini ve nelere dikkat ettiklerini biliyor musunuz? İşte ideal kiloda yaşamanın püf noktaları…

Metabolizmayı mutlu edecek yiyecekler tüketmek, doğru alışveriş yapmak, lezzetli yemekler için doğru baharatı doğru miktarda kullanmak ve çatal hırsızı olmamak ideal kiloya ulaşmada ve o kiloyu korumada son derece etkili.

Diyetisyen Berrin Yiğit, mesleği kilo kontrolü olan diyetisyenlerin bu kuralları özenle uyguladıklarını söylüyor. Yiğit, diyetisyen gibi beslenmenin temel kurallarını 10 başlık altında şöyle sıralıyor:

1. Dengeli ama değişken kahvaltılarla güne başlayın