29 Haziran 2009 tarihli konular

Cinsel Kimlik Gelişimi

  • Love

Kimliğin önemli bir bileşeni cinsel kimliktir. Kişinin cinselliği ve tüm kişiliği öylesine karışmıştır ki tek başına cinsellikten ayrı bir özellik olarak söz etmek neredeyse imkânsızdır. Yumurta tavuk hikâyesinde olduğu gibi, cinsellik tüm kişiliği, kişilik yapısı da cinselliği olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bireyin cinselliği tarafından etkilenmiş olan kişilik gelişimini ve işlevini vurgulamak için psikoseksüel terimini kullanmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Ayrıca biyolojik, sosyal ve psikolojik anlamda kişinin kadın ya da erkek olmasını algılama ve kabulü, bu algı ve kabul doğrultusundaki cinsel yönelimleri ile cinsel davranışları cinsel kimliğin gelişimindeki önemli aşamalardır.

Cinsel Mutluluğu Etkileyen Psikolojik Nedenler

  • Love

Sağlıklı Ve Mutlu Bir Cinsel Yaşamın Altı Koşulu:

Pek çok insan için cinsel ilişkide rahat ve huzurlu olmak, yakınlaşmak, karşılıklı güven ve hoşgörüye bağlıdır.

Tatminkar Ve Heyecanlı Bir Cinsel Yaşamın Koşulları:

1- Bireylerin cinsel duyguları hakkında reddedilme ya da ayıplanma korkusu olmadan birbirleriyle açıklıkla konuşabilmesi. Bu konuşmanın içeriği karşılıklı olarak nelerden zevk alıp, nelerden hoşlanmadığınız olabilir.

Eşlerin karşılıklı olarak, farklı cinsel tercihleri olabileceğini kabul etmeleri, uzlaşmaları, birbirlerini incitmeden dürüst olmaları ve gerektiğinde ödün verebilmeleri önemlidir.

Eşlerin birbirlerine açık ve dürüst olmaları, birbirlerinin aşk ritimlerine uyum sağlamalarını mümkün kılar.

Birlikte Orgazm Olmak

  • Love

Orgazm, uzun süreli cinsel uyarı sonucunda ulaşılan ve kişiye zevk veren fizyolojik ve psikolojik durumdur. Orgazm cinsel deneyimin en üst düzeyidir. Bu durum, genellikle erkeklerde cinsel boşalma; her iki cinste de kızarma, nefes ve kalp hızının artması, istemsiz kasılmalar gibi fiziksel etkilerle beraber görülür. Orgazma cinsel ilişki ya da mastürbasyon ile ulaşılabilir. Orgazm durumu 10 ile 20 saniye arası kadar sürer. Ama kullanılan bazı ilaç ve kremlerle bu sure uzatılabilir. Kadınlar, erkeklerden daha geç orgazma ulaşmalarına karşın eğer gerekli uyarı verilirse erkeklerden daha kapsamlı (şiddetli) orgazm durumları yaşayabilmektedirler.Orgazm sonrasında her iki cinste de salgılanan Seratonin hormonu mutluluk vericidir ve bu deneyimin iyi hatırlanmasında etkilidir.

Beyindeki seksüel uyarı görme, dokunma, işitme, koklama gibi duyusal faktörlerle veya yalnızca düşünce (cinsel fantezi) ile başlayabilir. Beyin ve vücut seksüel uyarılmayı ayrı ayrı başarabilmelerine rağmen, orgazm ancak bunların bir arada hareket etmeleri ile gerçekleşebilir.Cinsel ilişki şekilleri de tabi ki birlikte orgazm için önemlidir.

Kadınların ve erkeklerin cinsel yanıtlarının fizyolojisinde bazı farklılıklar vardır. Genellikle erkekler daha çabuk, kadınlar daha yavaş uyarılırlar. Yaşları ilerledikçe erkeklerin uyarılması biraz uzar, kadınlar ise yaşları ve cinsel deneyimleri arttıkça daha hızlı uyarılmaya başlarlar. Çoğu erkek için en uyarıcı durum, cinsel birleşmedir. Kadın orgazmının tetiğini çeken klitoris ise, cinsel birleşme sırasında uyarılmaya uygun bir yerde ve konumda değildir.

Memeler ve Cinsellik

  • Love

Memede salgı yapan hücreler tarafından oluşturulan lobül adı verilen birimler vardır. Lobüllerin birleşmesi ile loblar oluşur. Meme bezi memebaşı çevresinde yeralan 15-20 lobdan meydana gelir. Lobüller birbirlerine süt kanalları ile bağlıdır. Süt kanalları meme başına doğru birleşirler. Meme başının etrafindaki koyu renkli alana ise areola adı verilir.Meme bezi, çeşitli hormonların etkisi altında gelişimini tamamlar. Bu hormonların başlıcaları östrojen ve progesterondur. Salgılanan hormonların etkisi ile süt kanalları ve lobüller büyür ve gelişir.

Memelerin Yapısı Ve Büyüklüğü Cinsel Hayatı Nasıl Etkiler?

Hemen hemen her kadın memeleri ile ilgili endişeler taşır. Bazen iki memenin boyutu ya da şekli birbirinden azıcık da olsa farklıdır, bazen “memelerim küçük” endişesi ile yaşar, bazen de tersine, “büyük olmasından rahatsızlık duyar”. Sonuçta memelerinden mutlu kadın azdır. Kadın memesi, kadınların cinsel heyecana ulaşmasında anahtar rollerden birisine sahiptir. Tabi erkekleri de. Kadınların farklılık taşıdıkları 2.bölgedir ve bu nedenle de erkekleri, görsel olarak uyarırlar, erkeklerin farkında oldukları ya da olamadıkları tutkulu bakışlarının da hedefi olurlar.Peki ya, memenin büyüklüğü önemli mi? Kadınların çoğu küçük memeli olma endişesi yaşar. Hatta normal memeli olanlar da. Ancak meme büyüklüğü de, "zevkler ve renkler tartışılmaz" meselesidir. Yani bazı erkek büyük meme sever, bazısı ise küçük meme.

Orgazm Olmak (Cinsel Doyum)

  • Love

Kadın ve erkeğin cinsel ilişki sırasında birlikte ya da her biri ayrı ayrı duyumsadıkları gerilimin doruk noktaya ulaşıp tüm bedeni kaplayan haz duygularıyla çalkalanmasına orgazm denir.

Orgazm durumları, eşleri fiziksel açıdan rahatlattığı gibi ruhsal açıdan da sağlıklı kılar.

Cinsel Tepki Evreleri
Kadın ya da erkek, cinsel istek heyecanına tam manasıyla kapılmış durumdayken, bir tür cinsel faaliyetle boşalma yolu arar. Hangi aktiviteyi gerçekleştireceği, içinde bulunduğu imkanlara bağlıdır.
Seçimi ne olursa olsun, kadın ve erkekte vücudun gösterdiği tepki hep aynı yolu izler. Cinsel tepkilerin karşı cinsle cinsel bütünleşmesi ya da kendini tatminden kaynaklanması, fizyolojik açıdan farklılık getirmez. Sadece ruhsal açıdan değişik duyumlar alır.

Cinsel tepkiler insandan insana değişir. Örneğin bir kadın daha aşk oyunlarının başlangıcında bile çok büyük hazlar elde ederek yükselmeye başlayıp boşalabilirken, bir başka kadın saatlerce süren okşama ve dokunmalar karşısında hislenemeyebilir.

Cinsel tepkiler birkaç evreye ayrılarak gözlenebilir. Bunları heyecanlanma, düzlük, orgazm ve geri dönüş olarak tanımlayabiliriz.

((Yangınlarımız))

  • iremhan

Yangınlarımız



YANGINLAR VAR ki, ormanlar yakar; gücümüz yetmez ki hemen söndürelim. Yangınlar var ki, ciğerimizi yakar; bilmeyiz, nedendir, niyedir. Bildiğimizi sandığımız eksikliklerimizi düşünürken doldurduğumuz ömür sayfalarının hangi satırında kalem sahip olduğumuz emanetlerin vurgusuna yeterli ünlem vurabilmiştir. Adımladığımız yolların dili olsa da savurduğumuz düşünceleri toplayıp bize gösterebilse, aciz ruhumuz nerelerde gezinmede bilirdik bir nebze.

Kalp Çarpıntısı İçin Bitkisel Tedavi

  • Lokman

1. tarif
Biberiye, mentollü nane, oğul otu, karabaş otu, ökse otu, civan perçemi, kuşkonmaz,
akdiken çiçeği, maydanoz, lavanta çiçeği, fesleğen, mürver çiçeği, mine çiçeği, nane,
kekik, ada çayı, gül yaprağı, kantaron çiçeği, portakal çiçeği, papatya, alıç çiçeği, ayrı
ayrı veya karıştırılarak kaynatılıp aç veya tok karnına 1-2 bardak sıcak olarak içilir.

2. tarif
Hünnap, lahana, erik, nane yaprağı,armut,taze maydanoz, soğan, sarımsak, tere, roka,
dere otu, kereviz, portakal, limon, greyfurt bol miktarda yenir.

3. tarif
50 gr. anason
50 gr. rezene
50 gr. çörek otu
50 gr. alıç çiçeği
50 gr. kebabiye
50 gr. karanfil
2 kg. balla karıştırılıp aç karnına 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir.

4. tarif
Biberiye yağı, 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.
Nane yağı “ “ “ “ “ “

5. tarif
50 gr. günlük sakızı
50 gr. tarçın
50 gr. kereviz tohumu
50 gr. kakule tohumu
1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.

Kanamayı Durduran Şifalı Bitkiler

  • Lokman

Harici Kanamalar

1. tarif
Söğüt yaprağı, kavak yaprağı veya kabukları, öküz gözü, çoban çantası, meryem ana
yaprağı, ısırgan otu, gelincik çiçeği, ayrı ayrı veya karıştırılarak dövülüp toz haline
getirilerek yaraların üzerine konur.

2. tarif
Kına kanayan yere konulur.

3. tarif
Limon suyu sürülür.

4. tarif
Okaliptus yaprağı, ayni sefa çiçeği, meşe kozalağının külü, böğürtlen yaprağı dövülüp kanayan yere sarılır.

5.tarif
Kanayan kısma toz şeker sarılır.


İç Kanamalar

1. tarif
Bal, tereyağı, aynı miktarda eritilip ılık olarak tok karnına içilir.

2. tarif
Aslan pençesi, civan perçemi, kantaron çiçeği, meşe yaprağı,okaliptus yaprağı, meryem
ana dikeni veya yaprağı, ayni sefa, böğürtlen yaprağı, ballı baba ve kaşık otu, ayrı ayrı
veya karıştırılıp 1-2 bardak balla içilir.

Kan Çıbanının Bitkisel Tedavisi

  • Lokman

1. tarif
Duvar sarmaşığının yaprakları lapa yapılıp sarılır.

2. tarif
Keten tohumu lapası sarılır.

3. tarif
Altun ot lapa haline getirilip sarılır.

4. tarif
İncir ve lokum ayrı ayrı ezilip sarılır.

5. tarif
Soğan közlenip dövülür. Az miktarda sabun ve zeytinyağı ile karıştırılarak çıbana
sarılır.