24 Eylul 2008 tarihli konular

Mutlu Bir Cinsellik İçin Neler Önemli

  • okur

Evlilikte mutluluğa giden yolda sağlıklı bir cinsel yaşam için dikkat edilmesi gerekenler...

Sağlık, evlilik ve cinsellik… Üçünü bir arada ve mükemmel yürütmenin yöntemi üzerine kafa yoran araştırmacılar, düşman olarak stresi seçmişler. İşte A’dan Z’ye insanı her alanda etkileyen bu modern çağ illeti ile mutlu mesut bir yuva için yapılması ve kaçınılması gerekenler listesi.

OFİS STRESİ

Sabah erken kalkma zorunluluğu, zamanın önemli bir bölümünü yoğun trafikte harcama, bitmek bilmeyen iş randevuları ve rekabet ortamı yüzünden stresi taa iliklerimizde hissediyoruz. Koşuşturma akşam evde de devam ediyor. Stres ve yorgunluğun faturası cinsel isteksizlik + paylaşma eşittir mutsuzluk...

Şişmanlar Daha Çabuk Kansere Yakalanıyor

  • Lokman

Oxford Üniversitesi araştırmacıları, orta yaş ve üzerindeki binlerce kadının kansere yakalanmasının ardındaki en önemli etkenin aşırı kilolar olduğunu öne sürdü.

İngiltere’de yapılan benzerleri arasındaki en kapsamlı araştırmasında, ülkede 50-60’lı yaşlardaki kadınlarda tespit edilen yılda 6 bin yeni kanser vakasının obeziteden kaynaklandığını belirten Oxford Üniversitesi araştırmacıları, özellikle rahim ve gırtlak kanserlerinin yarısının kiloyla ilişkili bulunduğunu iddia etti.

Bir milyondan fazla kadın üzerinde yapıldığı belirtilen araştırmanın sonuçları, ayrıca aşırı şişmanlığın kadınlarda lösemi, pankreas, yumurtalık, böbrek, meme ve bağırsak kanserleriyle multiple myeloma ve non-Hodgkin’s lenfoma gibi kanser türlerine yakalanma riskini artırdığını da ortaya koydu.

Yumurta yiyerek nasıl zayıflanır?

  • Lokman

Yumurtanın tokluk hissi verdiğini biliyor muydunuz?

Kolesterolü arttırdığı için yumurtadan uzak durmuş olabilirsiniz. Oysa bakın ne gibi bir fayda sağlıyor!

Yaklaşık 120 aşırı kilolu erkek ve kadın hasta arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları, yumurtanın yeni bir faydasını ortaya çıkardı.

İki ayrı gruba ayrılan hastalardan birinci grup kahvaltıda 2 yumurta tüketirken, ikinci grup aynı kalori ve yağ oranlarında baget ekmek tüketti.

Yaklaşık 8 hafta süren araştırmada, katılımcıların haftada en az 5 sabah düzenli olarak kahvaltı etmeleri sağlandı. Bu kahvaltı menüleri 1000 kalorinin altında tutuldu ve yağ açısından düşük seviyeli yiyecekler tüketildi.

Menkıbe

  • keceemre

Ayak izleri

Adamın biri, bir gece bir rüya görmüş, Upuzun bir kumsal boyunca dostu ile yürüyormuş.



Onlar yürürken tam karşılarındaki gökyüzünden de

Bir film şeridi gibi, adamın hayatından sahneler geçiyormuş.

Kumsal adamın hayat yolu imiş sanki

Adam kumda iki çift ayak izi kaldığında dikkat etmiş . . .

Bir çifti kendisinin, bir çifti Dostunun.

Hayatının son sahnesi de gökyüzünden geçtikten sonra adam,

Kumdaki ayak izlerine boydan boya bir daha bakmış ve

Birden bir şey dikkatini çekmiş: