18 Eylul 2008 tarihli konular

YASAMAKTAN GAYEN NEDİR?

  • asi_061

belki ayni şeyi sizde düsünmüsünüzdür,bende sık sık düsünüyor ve kendi kendime soruyorum:
__ allah an ihsan ettigi bunca kabiliyet ve imkanımı nerede kullanıyor,nerelerde harcıyorum? hangi hayırlı hizmetin ucundan tutuyor,hangi davanın inkişafına yardımcı oluyorum?
diyelim ki:
__ben zenginim,hergecen gün dahada imkanlarım gelişmekte, kazancım büyümektedir!.sonuc ne, netice ne olacal nihayeti nedir?
diyelimki:
__herkesin gıpta ile baktıgı bir makamda memur, bir mevkiye hakimim akibeti nedir, netice ne olacak?

KİM KALMIŞKİ SEN KURTULASIN

  • asi_061

ahmet sahin tahlil adlı kitabında aynen bu sözü kullanmı kim kalmişki sen kurtulasın.ve konuya söyle devam etmiş
hatırlıyormusunuz onları? yürüdüklerinde topragı sarsar konustuklarında kulakları çınlardı.fakat öyle bir an geldiki ruhsuz bir ceset oldular artık bir sinegi bile kışlayamaz bir köpek yavrusunu bile korktamaz oldular...
hayal edebiliyormusunuz o güzel çehreleri? sahip oldukları güzellikleriyle etraflkarına hayrAnlık dagıtırlar yücelerden baktıkları cirkinlerin yanından gurur ve kibirle yürür enginlere kus kondurmazlkardı.

DUADAN MAHRUM BIRAKAN CİMRİLİK

  • asi_061

çocugu bir iki degildi evde,mübarekler bir düzine gibiydiler.sabah kalkınca hepsi ayrı telden calar,her birinin arzu ve istekleri bitmek tükenmek bilmezdi.bunlar netsede.su hurma kapişma meselesi kafasını iyice karıstırıyordu.her defasında defalarca karsısına almiş onlara binbir cesit nasihat etmiş ama cocuk bu o anda kafasını sallayıp söz veriyor,fakat daha sonra komsusunun avlusundan kendi avlularına sarkan hurma agacının dallarından dökülen hurmaları kapıs kapıs etmekten geri kalmiyorlardı.