14 Eylul 2008 tarihli konular

ZENCİ KADIN

  • asi_061

üstü basıhırpanı idi.giyim kusamından itibar verici bir görünüs yoktu. sdece giyim kusamında degil sima görünüsü,deri siyahlıgıda giyim kusamına eslik ediyordu
hem fakirlik.hemde zencilik birlesince onu iyice kendi icine kapatmişti
bu yüzden,sadece sahsi hayatını yasar,kendisine itibar etmeyenlerin yanında illede itibar saglmaya calısmazdı.
zaten bir kadın icin böylesi daha iyi idi.kimsenin dikkatini cekmemek,sadece sahsi hayaTINI yasamak onadaha uygun düsüyordu.ne varki artik yaslılık onunda belini bükmüş gözlerini yere dikmişti:

İNSAN BU

  • asi_061

cok cok enteresandırinsan. diyor ahmet sahin yazarimiz ve devamını getiriyor tahlil adlı kitabında
kıs gelmeden hazırlıgını yapıyot.odun alıyor,kömür alıyor,kışlık yiyecegini buluyor.
halbuki bu hazırlıgı yaptıgı günlerde buram buram terliyor,sıcak günlerin sıkıcı havasından kurtulamayacak gibide bunalıyor.
fakat insan bunun gecici oldugunu,pek yakında sıcak havalr,yerini soguk günlere terkedecigini hatırlıyor bunun icin de o müstakbel günler icin simdiden hazırlık yapıp,tedbir alıyor.

çok zormuş kardeşler

  • gönül hezeyanda

şu zamanda insan gerçekketen kimseye güvenemiyo.helal daire içersinde bir mevzum oldu ilk ti ve son olsunistedim ama karşımdaki kişiden dolayı olmadı çok zorladım demekki nasi p değilmiş ciddiydik öyle düşünüyodum karşımıza çıkan ilk engelde

Adet Gecikmesi Hamile misiniz?

  • uzman

Adet kanamasının beklenen tarihte gelmemesidir. Fizyolojik olarak gebelikte, emzirme periyodunda ve menopozda adet kanamasının gelmemesi normaldir.Normal adet gören bir kadında adet kanamasının gecikmesi durumunda gebelik ihtimali gözden geçirilmelidir. Adeti gecikmiş olan kadının gebe olmadığı ispatlandıktan sonra adet gecikmesine neden olabilecek diğer faktörler araştırılır.

Adet gecikmesinin bir çok nedeni olabilir. Hormonal faktörler, üreme organları ile ilgili hastalıklar, stres gibi yaşam koşulları, ağır egzersiz veya aşırı kilo alıp verme adet gecikmesine neden olabilir.

Erken hamilelik belirtileri

  • uzman

1.mide bulantısı,baş dönmesi
2.yorgunluk ve sürekli uyku hali
3.alt karında şişkinlik
4.akıntının artması
5.göğüslerin şişmesi hassasiyet
6.göğüs uçlarının renginin koyulaşması
7.sık sık idrara çıkma
8.bel ağrısı
9.ağızda kuruluk
10.ağızda metal tadı hissetmek
11.kokulara aşırı hassasiyet
12.iştah artması
13.mide yanması
14.idrar kokusunda değişme
15.kasıkta batma,kramp
16.gazlı olmak
17.eklemlerin ağrıması

"Üstüne görmek" nedir? Hamile kadın adet görür mü?

  • imdat

Halk arasında "üstüne adet gördüğü" için hamileliğini geç fark ettiğini söyleyenlere şahit oluruz. Peki, bir kadının hamile olduğu halde adet kanamasına benzer bir kanama yaşaması mümkün müdür? Halk arasında "üstüne görmek" olarak adlandırılan durum gerçekten de söz konusu olabilir mi, yoksa kanamalar başka nedenlere mi bağlıdır? Herhangi bir kanama durumunda ne yapmanız gerekir?

İmplantasyon kanaması
Hamile kadınların %25'inde ilk üç ayda hafif vajinal kanama veya lekelenme görülebilir. Çoğunlukla lekelenme herhangi bir soruna işaret etmez.