14 Temmuz 2008 tarihli konular

Bebeğinizi okşayın

  • İkra

Bebeği okşamak hem ona, hem de iletişime iyi geliyor.
Çocukların sağlıklı iletişiminde anne-babayla iletişimin önemli bir yeri var. Uzmanlar, sözlü iletişimin yani sıra tensel temasın da mutlaka olması gerektiğine dikkat çekiyor. Her gün banyodan sonra yapılacak masaj, hem cildi pişiklere karşı koruyor, hem de anneyle kurulacak özel bağı güçlendiriyor. Masaj için kokusuz ve katkı maddesi içermeyen badem yağları tavsiye ediliyor.

Bebeğinizi beslerken dikkat!

  • İkra

Televizyon karşısında beslenen bebekler sofrada yemek yeme alışkanlığı kazanamıyor..

"Televizyon karşında beslenme bebekleri sofradan uzaklaştırır. Bebekler asla televizyon karşısında, sofranın dışında beslenmemelidir. Bu bebekleri sofradan uzaklaştırır. Televizyon karşısında beslenmeye alışan çocuğu bir yaşından sonra sofraya oturtmak isteseniz bile oturmaz.

İlk günler bebeğe sarı giysiler giydirmeyin

  • İkra

Yeni doğan bebeklere sarı renkte kıyafet giydirmek faydalı değil... Yeni doğan bebeklerde sarılığa neden olan kandaki "bilirubin" maddesinin normalin üstüne çıkması, beyinde kalıcı hasara neden olabiliyor.Beyinde kalıcı hasara yol açabilir

Türkiye’de yeni doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 60’ında, her 10 bebeğin ise 6’sında yeni doğan sarılığı görülüyor.
Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Fahrettin Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni doğan sarılığının, sadece yeni doğan bebeklerde görülen, kandaki "bilirubin" maddesinin artışına bağlı oluşan bir hastalık olduğunu söyledi.
Hastalığın, her zaman tehlikeli sınırlara yükselmediğini belirten Erdoğan, bilirubin maddesinin, "önce göz akında sonra da ciltte birikmesiyle" göz ve cildin sarımsı bir renk aldığını kaydetti.

"Tercih hatası yapmayın"

  • PARATONER

Tercih Hatası Yapmayın!..

Soru: “Haşyet” talebi, dualarınız arasında önemli bir yer teşkil ediyor. Sizi, Cenâb-ı Hak’tan “haşyet” istemeye sevkeden mülahazalar nelerdir?

Cevap: Haşyet; Mevlâ-yı Müteâl’i isim ve sıfatlarıyla tanımaya muvaffak olmuş bir kulun, kendi acz u fakrının şuuruyla O’nun izzet ve azameti karşısında iki büklüm olması, O’na hakkıyla ubudiyette bulunamadığı endişesiyle kıvranması, her zaman edepli davranması, saygıyla oturup kalkması ve meleklerle atbaşı hâle gelse bile tevazudan asla ayrılmaması demektir.

"kehf suresinde anlatılan kıssalar birbiriyle irtibatlımıdır?Bu kıssaların günümüze bakan yönleri nelerdir?

  • PARATONER

Kehf sûresinde anlatılan kıssalar birbirleriyle irtibatlı mıdır? Bu kıssaların günümüze bakan yönleri nelerdir?

Kehf sûresinde ana başlıklar altında anlatılan birkaç vak'­a var: Bunlar sırasıyla, Ashab-ı Kehf, Hz. Musa ile Yuşa b. Nun'un seyahati ve Hz. Musa'nın Hızır'la yolculuğu, sonra Zülkarneyn ve buna bağlı olarak da Ye'cüc ve Me'cüc meselesi... Biz önce bu dört hususu kısaca özetleyelim. Ardından da aralarındaki bağlantıyı ve bu kıssaların günümüze bakan yönlerini arz etmeye çalışalım.