16 Mayis 2008 tarihli konular

rap müzik ve islam

  • pause

Herkese iyi bir hayat dileyerek başlamak istiyorum ve herkes gerçek yaşamda yaşasın. Bu sitede birçok yorum okudum ve üye olmaya karar verdim. Sorularımın cevaplarını burda bulabilirim sanıyorum. Ben rap müzikle uğraşıyorum ve dinle aram iyidir. Fakat dışarıdan rap müzikle uğraşanların daha faklı gözüktüğünü farkediyorum. Uzun zamandır bunları konuşmak için birilerini arıyordum.

Keşke Kur'an'ı tam duyabilsek (dua)

  • PARATONER

Servetine ve şefkatine hudut olmayan Ganiy-yi Mutlak Yüce Mevlâ'mız! Şayet Sen bizi sevip de muhabbetini gönüllerimize atmasaydın, biz Sen'i asla sevemezdik. Sen'den işte o, kalblerimize koyduğun ilk sevgi hürmetine mukaddes muhabbetini ve muazzez sevgini şiarımız haline getirmeni ve bir daha da o sevginin gönüllerimizden kayıp gitmesine izin vermemeni diliyoruz. Duamıza icabet buyur, merhametini sinelerimize duyur, gönüllerimizi doyur!

Keşke Kur'an'ı tam duyabilsek!

İnternetle ,Hayır ve Şerrin Kapıları Bir Tık Ötenizde.

  • tahkik

Dünya kurulduğundan beri zemin yüzünde Ehli Hak ve ehli batılın mücadelesi ve mübarezesine sahne olmaktadır. Bu mubareze ve mücadele zamanımıza kadar devam ettiği gibi bir vaade binaen kıyamete kadar da devam edecektir. Bu mubareze ve mücadele savaş meydanlarında yapıldığı gibi, felsefi, fikri, ideolojik, pisikolojik ve diplomatik alanlarda da yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Yüzyıllardır savaş meydanlarında kılıç kalkan, top tüfek ile yapılan bu mücadeleler zamanımızda ise daha çok savaş meydanlarından kültür, medeniyet, fikir, ideolojik alanlarına kaymıştır.Bu fikri,ilmi, medeniyet ve kültürlerin çarpıştığı ortamlarının başında ise kitle iletişim ve basın araçlarının en etkilisi olan internet gelmektedir.Bütün dünyayı bir ahtapot ve örümcek ağı gibi saran bu ortamda her türlü zararlı, zararsız düşünceler,ideolojik fikirler,yayılmacı kültürler,ahlaksızlık silahlar istimal edilerek insanlık yararına yada zararına kullanma mücadelesi yapılmaktadır.

Ailede Eşleri Birbirine Düşman Eden Hastalık

  • islambol

İnternet günümüzde teknolojik iletişim aracı olmaktan çıkıp yuva yıkmaya kadar giden evlilik sorunlarına sebep olabiliyor. Chat hastalığına tutulan hanımların kimi bu problemi aşabiliyor. Kimi de evliliğini sonlandırmak zorunda kalıyor.

Ailede eşleri birbirine düşman eden hastalık.

  • islambol

İnternet günümüzde teknolojik iletişim aracı olmaktan çıkıp yuva yıkmaya kadar giden evlilik sorunlarına sebep olabiliyor. Chat hastalığına tutulan hanımların kimi bu problemi aşabiliyor. Kimi de evliliğini sonlandırmak zorunda kalıyor.

***
Aylin Hanım 30 yaşında, üniversite mezunu. Bir muhasebe bürosunda çalışıyor. İki çocuk annesi. 1997’de Arif Bey’le tanışır. Henüz üniversite öğrencisiyken evlenmeye karar verirler. Aylin Hanım, okulunu bitirdikten sonra ilk çocuğu Eren’i, bir yıl sonra da ikinci oğlu Emre’yi dünyaya getirir. O dönemde maddî manevî sıkıntılar çeken genç çift, zaman zaman ‘ayrılma kararı’ alsalar da çocukları için bu ‘mutsuz’ birlikteliği sürdürürler. Oğulları biraz büyüyünce Aylin Hanım çalışmaya başlar. Böylece ailenin geçim sıkıntısı biter. Fakat geçen zaman ‘yorgun çift’in ilişkisini daha da yıpratır. Arif Bey’in ilgisizliği yüzünden Aylin Hanım kendini çok yalnız hisseder. Gazete eklerinden birinde okuduğu haberle ‘kendince’ bu yalnızlığına bir çözüm bulur. Şüphesiz bunun zamanla daha büyük sıkıntılara sebep olacağını bilmeden…