10 Nisan 2008 tarihli konular

Kilo Verirken 4 Büyük Yanlışa Dikkat

  • Lokman

Kıştan kalan birkaç kilo fazlayı verme telaşı bu yıl erken başladı. Yaz yaklaştıkça okurlardan gelen "kilo derdimize bir çare" çağrıları, belki de bu nedenle sıklaştı.

Size çözümlerden önce, yapmamanız gereken dört önemli yanlışı hatırlatmayı düşünüyorum. Fazla kiloluluk veya şişmanlık sorunu olanların yaptıkları birçok yanlış var, ama dört ortak yanlışın çok sık yapıldığı anlaşılıyor. İşte o yanlışlar...

YANLIŞ 1

Yağı azaltırsam, daha kolay kilo veririm

“Hayanın Onda Dokuzu Kadındadır”

  • tahkik

Allah kainatta yarattığı her varlığa hikmeti gereği yaratılışlarına uygun vazifeler yüklemiştir. Elbetteki Allah en şerefli bir varlık olan insanı da başı boş bırakmamış ve onlara da yaratılışlarına uygun görevler yüklemiştir. Allah erkek ile kadın arasındaki farklılığa binaen de kendi iç ve dış yapılarıyla uyumlu, önemli sorumluluklar vermiştir.

İşte kadın, bu yüklenilen vazifeler ve sorumluluklar dairesi içinde kilit noktayı teşkil etmektedir.Bundan dolayı-

Özgürlük ve Allah’ın Çizdiği Sınırlar

  • Mersini

Bizi insan olarak var eden kudret sahibi, insanlığımızı koruyarak yaşamanın yollarını da göstermiştir. İslâm’ın insanı “sorumlu varlık” olarak görmesi, bu çerçevede temel bir öneme sahiptir.

İslâm dışı inanç ve düşünce sistemleri ise, özellikle modern kültür insanı “özgür varlık” olarak tarif eder. Modernitenin hayatın temeline yerleştirdiği en temel kavramlardan birisidir “özgürlük.”