20 Ocak 2008 tarihli konular

Vajinitler

  • çözüm

Vajinitler yani vajinanın enfeksiyonları mantar, parazit veya bakteri enfeksiyonlarına bağlı olarak meydana gelirler. Bazı durumlarda bu etkenlerin ikisi veya tümü birden beraberce enfeksiyon yaratırlar. Vajinitler bu sitede bir konu başlığı olarak yer almalarına karşın, tümü cinsel yolla bulaşmazlar.

Genital Mantar Enfeksiyonu

Kadınların yaklaşık %75'i hayatlarında en az bir kez, önemli bir kısmı ise senede iki veya daha fazla vajinal mantar enfeksiyonu atağı geçirirler. Gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, uzun süren antibiyotik kullanımı ve tedavi edilmemiş şeker hastalığı mantar enfeksiyonunu kolaylaştıran etkenlerdir.

Erken Boşalma Sorunu

  • okur

Erkeklerde sık görülen cinsel sorunların başında erken boşalma gelmektedir. Cinsel ilişkide, erkeğin kontrolü dışında boşalmasına erken boşalma denilir. Bazen cinsel ilişkiye başlamadan önce bile boşalma olabilmektedir. Bazen de birleşmenin ilk birkaç hareketinde veya ilk saniyelerinde boşalma olabilir. Erkeklerin bir kısmında erken boşalma her ilişkide problem olabilirken, bazılarında ise zaman zaman şikayete neden olmaktadır.

Erken Boşalma nasıl oluşur?

Geç Boşalma (Gecikmiş Ejekülasyon)

  • okur

Erkeğin cinsel etkinlikleri sırasında hiç boşalamaması veya geç boşalması durumuna "Ketlenmiş boşalma" ya da "Geç boşalma" diyoruz. Erkek cinsel işlev bozuklukları içinde en nadir görülen bozukluktur. Hiçbir zaman boşalma olmuyorsa, aksaklığın bedensel bir nedenden kaynaklanma olasılığı çok yüksektir ve bir üroloji uzmanı tarafından incelenmesi gereklidir. Bu problemi olan erkeklerin genellikle ereksiyon kusuru veya cinsel isteksizlik problemleri yoktur. Dolayısıyla problemleri direkt olarak sertleşme sorunu ile alakalı değildir.

Geç boşalma, çeşitli biçimlerde görülebilir.

Bedensel gelişimde gecikme söz konusu değildir, cinsel organların yapısı ve işlevi normaldir. Ergenlik dönemine girilmiş, ses kalınlaşmış, erkek tipi kıllanma başlamış, uykuda gece boşalmaları olmaktadır. Ergen masturbasyon yapmayı denediğinde çok uzun sürede boşalır veya hiç boşalamaz.

Ahir zamanda kız babası olmak

  • beyaz

Bugün kendisini biraz yorgun hissediyordu. Yataktan kalkmakla kalkmamak arasındaki tereddüt zihnini o kadar yormuştu ki, saatlerce uyuması ona fayda vermemişti.

Ne yapacağını bilmeden yataktan doğruldu.

Elini yüzünü yıkamak için banyoya doğru giderken, hep aynı soru zihnini meşgul ediyordu. Bu devirde çocuk sahibi olmak akıllıca birşey miydi? Yarının ne olacağını bilmiyor, planladığı şeylerin hep tersi çıkıyordu.