12 Agustos 2007 tarihli konular

Taktisyen sizsiniz.. kolay gelsin :)

  • hayat

Bir lisede bir matematik öğretmeni kopya çeken 10 öğrenciyi yakalamış. Öğrenciler yalvar yakar ''öğretmenim bir şans daha..'' demişler. Öğretmende bunun üzerine madem kopya çektiniz ona göre bir sınav yapacağım demiş. Hepsini sınıfa almış.. '' Sınavımız şu şekilde olacaktır: Hepiniz her sırada 1 kişi olacak şekilde arka arkaya oturacaksınız. Hepinizin gözünü bağlayacağım. Daha sonra her birinize ya mavi ya da kıRmızı renkli şapka giydireceğim. Mavi yada kırmızı şapka sayısında herhangi bir düzen vs. yok. beşer tane de olabilir.. sadece mavi den bir kırmızıdan 9 tanede olabilir yada sadece bir renkten 10 diğerinden hiçte olmayabilir... En arkadan başlayarak sırayla gözünüzdeki bandı açacağım ve giymekte olduğu şapkanın rengini söylemesini isteyeceğim. Gözündeki bant açılan kişi sadece önünde oturanların şapkalarını görebilecek. %10 yanılma hakkınız olacak. Eğer 10 unuzdan en az 9 u kendi şapkasının rengini bilirse hepiniz sınıfı geçersiniz; yok bunu beceremezseniz kopya çekmeyi bile beceremiyorsunuz deyip hepinizi sınıfta bırakırım. Taktik geliştirmek için yarım saatiniz var.

ARAMIZDAKİ DUVARLAR

  • unsal

Hapishane duvarları gibi koca duvarlar var hayatımızda, farkında olmadığımız. Görünmeyen ama görüşümüzü engelleyen koskoca duvarlar… Bunlar önyargılar, aidiyet duygusuyla bağlı olduğumuz çevreler, eğitim vb.
Eskiden Berlin duvarı vardı, o yıkıldı. Şimdi görünmez duvarlar dikiyoruz hayatımıza. Bunu iyilik adına, sevgi adına yapıyoruz. Kendimizi haklı çıkaracak ve düşüncelerimizin üstün olduğu gösterecek birçok neden buluyoruz.

Bir Başörtüsü Hikayesi

  • haciemirnogay

Bir başörtü Hikayesi
>
>Burası bir kumaş pazarı... Ben de bir zamanların gözde kumaşıydım. Ama
>şimdi
>eskisi gibi bana rağbet etmiyorlar. Modam geçmiş. Renklerim canlı değilmiş.
>Yaşlı işiymişim. Bu yüzden diğer parlak renklerin altında kalmış, ezilme
>tehlikesiyle karşı karşıyaydım. O karanlık ve tozlu yerde yıllardan beri
>bekliyordum. Üstümdeki top kumaşların parçaları bitiyor, yenileri
>geliyordu.
>Ustam kumaşları düzlerken bazen bana gözü çarpıyor, esefle "Yer kaplıyorsun