14 Haziran 2007 tarihli konular

RUHUN COŞKUSU

  • nisyan

Bismillahirrahmanirrahim

(1)

Sevgili Kardeşim… Zihnime üşüşen bu düşünceleri sana armağan ediyorum…

Anladığım kadarıyla ölüm düşüncesi, zihnini durmadan meşgul ediyor, her yerde ve her şeyin gerisinde onu tasavvur ediyorsun. Ölümü, önü alınmaz, hayatı ve canlıları istila eden azgın bir güç, hayatı da onun karşısında cılız, titrek ve ürkek bir biçare görüyorsun!...

Diriliş Rüzgârları…

  • nisyan

Hayır! İçtikçe susatan bir su sanki hayat… Her nefes alışveriş başka bir nefesin ardında. Tutamazsın nefesini ve nefsini… Her ikisi de hayat karşısında bir çağlayan sanki…

İNKÂRCIYA MEKTUP

  • nisyan

İNKÂRCIYA MEKTUP

Arkadaşım ; yarın , “ Bana bir uyarıcı gelmedi ” deyip de benden davacı olmaman için bu mektubu yazmak zorunda kaldım .
Bundan ....... yıl önce adından bahsedilmiyordu . Hiç bir şey değilken , yokluktan gelip basit bir sudan yaratılmıştın . O su , belli bir süreye kadar sağlam , korumalı bir yere yerleştirilmişti . Sonra sana iki göz , bir dil ve iki dudak verildi . Ana karnında hiçbir şey bilmezken ; konuşan , düşünen bir varlık oluverdin . Sonra , iyi ve kötü iki yol gösterilip , bunları seçecek bir irâde verildi .

“YETİŞ YÂ RABBÎ !” DEMEKLE HİÇBİRŞEY KAYBETMEDİM

  • nisyan

ÇÜNKÜ:

* Rabbimiz, kendisine dua edince, çağıranın da’vetine icâbet edeceğini vaad etmiş. Fakat, “Bunaldığınızda beni yardıma çağırın” diyen bir peygamber sözüne rastlamadım.
* Rabbimiz; hakkıyla işiten, kemâliyle bilendir. Çağırdığım zât, bu vasıflara hâiz olmalıdır ki, ellerim boş kalmasın.
* Rabbimiz kullarına pek yakındır, hem de şahdamarından daha yakın.

KİM YAPAR?

  • nisyan

YARATAN, YARATTIĞINI BİLMEZ Mİ? YARATAN, YARATMAYAN GİBİ MİDİR?

1-KİM SORGULANMADAN İTAAT EDİLMEYE, KENDİSİNDEN KORKULMAYA, EN ÇOK SEVİLMEYE LAYIKTIR?

GÖREN GÖZLER

  • nisyan

Hamza her sabah , güneş doğmadan kalkar , sabah namazını kılardı . Şehirde yaşadığı için , güneşin doğuşunu tam olarak izleme imkânı bulamamıştı . Bu sabah durum biraz farklı idi . Çünkü , akşamdan , Üsâme adlı kardeşinin köydeki evine misafir olarak gelmişti . Akşam köye geldiğinde , güneşin doğuşunu izlemeyi düşünmüştü .

Adalet ve bugünkü durum !!!

  • sela.

İstanbul'un fethinden sonra Hazreti Fatih bütün mahkumları serbest bırakmıştı. Fakat bu mahkumların içinden iki papaz zindandan çıkmak istemediklerini söyleyerek dışarı çıkmadılar. Papazlar Bizans imparatorunun halka yaptığı zülüm ve işkence karşısında ona adalet tavsiye ettikleri için hapse atılmışlardı. Onlar da bir daha hapisten çıkmamaya yemin etmişlerdi.