16 Mayis 2007 tarihli konular

ANTİ-CİHAD ÖRGÜTÜ

  • sahabe35

arkadaslar danimarkaya artık dur demenin zamanı geldi.9 mayıs 2007 tarihinde sabah gazetesinde yayınlanan haber aynen şöyle;danimarkada şiddet içeren ifadeler taşıdığı iddiasıyla kuran'ın yasaklanmasını isteyen aşırı sağcı derneğin başkani,şimdide 'cihada karşı müslümanlarla silahlı mücadele örgütü' kurdu."anti-cihad danimarka"derneğini kuran Gravers,ülkedeki müslümanlara karşı silahlı mücadele vereceklerini söyledi.yeni oluşum ülkedeki diğer aşırı sağcı dernekleride aynı çatı altında toplamaya çalışıyor.yalnızca ülke içinde değil

AŞK VE İKTİDAR

  • Yagmur Öncesi

Aşk ve İktidar

İNSANIN BAŞKA BİR varlık ile olan muhatabiyeti eğer onda olumlu bir duygu oluşturmuşsa bu ilk önce arzu olarak ortaya çıkıyor. Arzu edilen şeyin onun için nispi önemi, onun ihtiyaca dönüşüp dönüşmeme durumunu ortaya çıkarıyor. Kişi muhatap olduğu şeyi vazgeçilmez bir şey olarak görmeye başladığı andan itibaren bu ihtiyaç duygusu acz duygusuna, acz duygusu da güçlendikçe fakr duygusuna dönüşüyor. İşte aşk tam da burada devreye giriyor.


Şüphesiz aşkın bir çok tanımı, bir çok çeşidi var. Gerçekte aşk aciz, güçsüz, muhtaç olan bir kişinin kendinden daha güçlü, kudretli olan bir kişiye karşı duyduğu şiddetli meyil ve muhabbettir. Bu şiddetli meyil nispeten zayıf birinin kendinden daha güçlü, kudretli sandığı birini acizane talep etmesi ile başlıyor. Nefis karşı cinsten birini acizliğinin bir göstergesi olarak talep ediyor. Kendinde olmayan bir şeyi onda bulduğunu veya bulacağını sanıyor.

TACİZİN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİLERİ

  • Yagmur Öncesi

Tacizin insan psikolojisine etkileri

Taciz, şiddetin en ağırı.

İnsanoğlunun istemediği söz, hal ve davranışa engel olamadan maruz kalması şiddetin en ağırıdır. Zira insan, istemediği, hoşlanmadığı bir durumla karşı karşıyadır ve fazlasıyla yara alabilir.

Yaşanan bir çok taciz vakalarında kişilerin benlik değerlerini çok düşük hissettikleri, kendilerine saygılarının azaldığı, tüm bu duygularla baş edemediklerinde kendilerini suçlar duruma geldikleri, bilinen klinik gerçeklerdendir.

Aynı zamanda tacizde bulunan insanların ruh sağlığı da normal boyutlarında değildir. Her ne kadar “Tahrik unsuru var” cümlesini sıkça duyuyor olsak da, bu, tacize haklı gerekçe sunmaz ve durumu normalleştirmez.