8 Nisan 2007 tarihli konular

CHAT AŞKI

  • eylül2011

Ben seninle chat yapabilme ihtimalini sevdim
Sensiz can sıkıntılı bir ortamda vazcaydım
Bilgisayarımı iş için kullanmaktan
Ve artık BİLGİSAYARIM'da BAŞLANGIÇ'a
İlave edilmişti chat odam
Ben seninle bir gün o odada
Chat yapabilme ihtimalini sevdim.
Sana şiirler biriktiriyordum BELGELERİM klasöründe
Ama sen yoktun...
Ben senin benimle chat yapabilme ihtimalini sevdim
Ne zaman karşısına oturam bilgisayarımın
ICQ'da ONLINE olma ihtimalini sevdim
PASSWORD'u yazmamla başlayan
Ömrümün en uzun
Ömrümün en kısa
Ömrümün en çocuk
Ömrümün en ihtiyar zamanlarını bekliyorum
Çünkü sonunda sen orada oluyordun.
Connect oluyordun
Ben senden E-MAIL olma ihtimalini sevdim
Ben seninle bir gün okullara 200 metre bir cafede

SEVGİLİ @SLI

  • eylül2011

Sevgili @sli

Seni ram' ının alamayacağı kadar çok seviyorum. Zipsiz, zapsız olduğun gibi...Seni ilk gördüğüm anda formatlandim. Bana öyle bir sistem transfer ettin ki, hiç bir komut artık beni senden ayıramaz. Seninle çoklu ortamlar da dahil, her ortamda mutlu olabileceğimi biliyorum.Senin megahertz'in beni de ateşliyor. Bakışların beni taa derinden scan ediyor.

ÇOCUK DEDİĞİN

  • eylül2011

Cocuk dedigin uslu oturur.
Cocuk dedigin büyüklerin sözünü dinler.
Cocuk dedigin her lafa karismaz.
Cocuk dedigin ``yapma`` deyince yapmaz.
Cocuk dedigin ``yat`` deyince yatar.
Cocuk dedigin önüne konulani yer.
Cocuk dedigin yeni icatlar cikarmaz.Cocuk dedigin ders calisir.
Cocuk dedigin dik kafalilik etmez.
Cocuk dedigin cok soru sormaz.
Cocuk dedigin karsilik vermez.
Cocuk dedigin paylaninca önüne bakar.
Cocuk dedigin evi dagitmaz.
Cocuk dedigin her seyi istemez.
Cocuk dedigin her duydugunu söylemez.
Cocuk dedigin anasindan babasindan korkar.
Cocuk dedigin ``simdi seni gebertirim`` deyince sus pus olur.
Cocuk dedigin her önüne gelenle oynamaz.
Cocuk dedigin büyüklerini üzmez.
Cocuk dedigin ikide birde zirlamaz.

İNTERNET AŞKLARI TATLI BAŞLAR

  • eylül2011

ICQ tanışmaları, tatlı ve heyecan verici sürprizler dilden dile dolaşmaya başladığından beri Internet ahalisine yeni simalar ekleniyor. Chat yapmak için bilgisayar alıp daha önce hiçbir tecrübesi olmadığı halde göz yaşartıcı bir gayretle yılmadan bilgisayar kullanmayı öğrenenlere giderek daha sık rastlanıyor. Henüz üzerinde açık yüreklilikle uzun uzun konuşulmaya biraz utanılıyor ama online hayatın sağladığı gizemli romans imkanları her yaştan insanın fena halde ilgisini çekiyor.

CHAT CUMHURİYETİ...

  • eylül2011

Türkiye Chat (internette sanal sohbet'le) 90’lı yıllarda tanıştı. Internet ortamında dünyanın her tarafından insanların birbiriyle yazışarak sohbet edebildiği sohbet odaları, bugün artık inanılmaz bir buluşma,tanışma, görüşme filmine sahne olmaya başladı. Son günlerde sık sık Chat aşkları, internetten tanışanların evlilikleri ve Chat’tan tanışan insanların kandırılıp başlarına gelen türlü kötülüklere karşın inanması zor olan haberler medyada yer almaya başladı.

Özellikle yaşam şartlarının ağırlığı, insanların giderek azalan sosyal ilişkileri Chat çılgınlığının artmasına neden oluyor.

İNAT VE MÜNAKAŞA

  • DeLi_DuMRuL

Sual: Tartışmanın zararları nelerdir?

CEVAP
Hakkı açıklamak niyetiyle de olsa, başkalarını mağlup etmek için yapılan tartışmalar zararlıdır. Bir kimsede tartışmada galip gelme sevgisi, hakkı karşısındakinin ağzından duymaktan daha sevimli gelirse, her kötülüğün içine girmiş demektir. Tartışmayı kazanma arzusu, diğer kötülüklere sebebiyet verir.

Tartışmanın on zararı vardır:

1- Hasede yol açar:

İNTERNET VE ÇOCUK

  • eylül2011

Bugün internet kullanımının yaygınlaşması internete girme yaşını okul öncesi dönemlere kadar düşürdü. Önceden tedbir! İç kontrollü çocuklarımızın olması! Bunlar hiç de zor şeyler değiller…

Çocukların bizden çok daha hızlı öğrendiği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Biz bilgisayarın tuşlarına acemice basmaya çalışırken onlar kendilerine web sitesi bile kurabilmektedir. Onların zararlı olana değil faydalı olana meyletmesini istiyorsak aslî görevimiz olan bilgilendirme ve kontrol mekanizmasını devreye sokmalıyız. Anne baba olarak bu görevleri başarıyla uygulayabilmemiz için de bilgisayar kullanımı ve internet konusunda ciddî biçimde bilgilenmeliyiz. Sürekli internetteki gelişimleri takip etmeliyiz.

İNTERNET BAĞIMLILARI İÇİN KLİNİK

  • eylül2011

TEKNOLOJİNİN GETİRDİĞİ KOLAYLIKLAR YANINDA BAĞIMLILIĞI DA
ARTIRIYOR
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Klinikleri Sefi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, teknolojinin getirdiği kolaylıklar yanında bağımlılığı da artırdığına isaret ederek, “Bundan 30-40 sene önce kadın evinde çamasırını yıkar, asardı. Simdi çamasır makinesi bozulsa aynı eroinmanın eroin krizi gibi sıkılmaya, gerilmeye baslıyor” dedi. Prof. Dr. Beyazyürek, bağımlılığı ”kisinin herhangi bir davranısı sosyal, psikolojik veya biyolojik yapısını olumsuz etkilediği halde yapmaya devam etmesi” olarak tanımladı.

ALDATIYORUZ-ALDATILIYORUZ

  • eylül2011

Açıklamalarıyla ve anket çalışmalarıyla gündem yaratan ve Türkiye'nin en çok konuşulan sivil toplum kuruluşu olan Cinsel Tıp Enstitüsü; belki de insanlık tarihinin en eski zamanlarından bu yana değişmeyen bir gündem maddesi olan ve son yıllarda sosyal bir yara haline gelen aldatmanın her geçen gün arttığına dikkat çekti ve 1250 kişi üzerinde yaptığı Aldatma Anketi'nin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı

ÇOCUK VE ALLAH

  • eylül2011

Çocuk, bizlere Allah’ın bir emaneti. Peki, biz bu emanetin değerini yeterince biliyor muyuz? Ya emaneti bize veren yüce Rabbimizi ona nasıl anlatıyoruz? Bu konunun hassas bir konu olduğunun farkında mıyız ve bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirebiliyor muyuz?

ANNECİĞİM BABACIĞIM BANA GÜVENİN

  • eylül2011

Özgüven, bireyin kendinden memnun ve kendisiyle barışık olmasıdır. Özgüven, çocuğa öğrenmeye merak ve hayata karşı mücadeleye istek sağlar. Dikkatini kolayca yoğunlaştırabilen çocuk, başarısızlıklarını ve hatalarını ders almak için fırsat olarak görmeye başlar, hemen paniğe kapılıp gemileri yakmaz. Eleştiriye karşı daha hoşgörülü olduğu için eleştiriyi yapıcı şekle çevirip hatalarının sorumluluğunu kabul eder ve hatalarından ders alır, başkaları ile değil kendisiyle yarışır. Güçlü yönlerini bilir ve ortaya koyar, zayıf yönlerini de geliştirmek için çaba sarf eder. Akademik başarı göstermek için emek harcar.

Yoldan Güzel Geçmek

  • Başak Uzun

Bir kral halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verdi. Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarışma düzenlemeye karar verdi. İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyeceğini söyledi.

Yarışma günü, insanlar akın ettiler. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini getirmişti: Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en güzel yiyecekleri getirmişti. Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu.

' BİR KUL BİR RESUL '

  • DeLi_DuMRuL

'Bir Kul Bir Resul' heyecanı başladı (ABDULLAH YILDIRIM / İSTANBUL)

Türk İslam Eserleri Müzesi'nde 'Bir Kul Bir Resul' sergisini açan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Peygamber Efendimiz'in (SAV) sevgi önderi olduğunu belirterek, "Sanattan peygamber aşkını çıkarırsanız hiçbir şey kalmaz" dedi.