3 Nisan 2007 tarihli konular

Zina ile ilgili bazı sorulara cevaplar

  • Nusret KARDELEN

www.sorularlaislamiyet.com dan alıntıdır.


zina eden birisinin evlenmesi
anonim
Toplam Soru Sayısı : 2298 Zina işleyen bir şahsın zina işleyen bir başka şahısla izdivacı ? Zina işleyen bir erkeğin bu cürmünü gizleyerek (yahut gizlemeden karşılıklı mutabakat sağlanarak) iffetli bir kadınla evlenmesi? Bu hususlarda detaylı bilgi almak istiyorum.
08-Ağustos-2006 - 18:09:56

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede "zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir. zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." buyurulmuştur. Peki yanlışlıkla bu yola sapmış birisi sonradan tevbe-i nasuh ile tevbe ederse durum ne olur?

vefat

  • esedullah

Gündem Son Dakika - 14:29

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Emin Birinci vefat etti
80 yıla yaklaşan ömrünü iman ve Kur'an hizmetinde geçiren Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Emin Brinci, Hak'kın rahmetine kavuştu.



Alınan bilgiye göre Mehmet Emin Birinci, Üsküdardaki Hospital Türk hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu.

Merhum'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

GÜNAHLARDAN KOPMAK GEREK...

  • NaTuraL

Günah: Dinde yasaklanan şeyler bütünü. Bu manada Allahu Tealanın ve Peygamberlerin emirlerine aykırı her şey Günah kapsamı içerisinde dahildir. Günah iş, söz ve davranışlarda İlahi iradeye karşı hareket etme ameliyesidir. Günah kavramının aslı farsçadır. Arapçada Ma�siyet kelimesinin karşılıgıdır. Lügatlere baktıgımızda Günah şu şekilde açıklanmaktadır: Günah: İsyan etme, karşı gelme, suç ve kabahat kelimeleriyle izah edilmiştir.Dini kavram olarak yani Istılahta Günah kavramı: Allahu tealanın ve Peygamber Efendimizin (sav) emirlerine uymamak, Dinen Haram ve Mekruh olan yasaklardan sakınmamak, korunmamak Günahtır.










Rabbimiz Tur Suresi Ayet. 17.de mealen şöyle buyurmaktadır:

SANAL TUZAK: BİR ‘TIK’TA BAĞIMLILIK

  • sessizgemi

Sanal alem; sonu belli olmayan yolculuk





Modern zaman kumarhaneleri












Başarılı bir üniversite öğrencisi olan A.Ö., gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek ve internetten faydalanabilmek için kaldıkları bekar evine arkadaşları ile ortak bilgisayar alır. Maddi durumu yerinde sayılacak bir ailenin çocuğu olan A.Ö. ev arkadaşlarıyla internette rastgele buldukları siteleri dolaşmaya başlar. Derken, sanal kumar sitelerini keşfeder. Önceleri zaman geçirmek için kumar sitelerine giren A.Ö., zamanla babasının gönderdiği tüm paraları buraya kaptırmaya ve okulundan uzak kalmaya başlar.

Msn’de uyuşturucu tuzağı!

  • sessizgemi

Ülkemizde son yıllarda gelişen teknolojiye uyuşturucu satıcıları da uyum sağladı. Dünyada en çok msn kullanan ülkeler sıralamasında ilklerde olan Türkiye’de uyuşturucu satıcıları artık rastgele seçtikleri msn adreslerinden uyuşturucu pazarlıyorlar. ‘Sigara içiyor musun’ sorusuna karşılık evet sigara içiyorum diye cevap veren kurbana ‘Sen güzel sigara içiyor musun’ diye uyuşturucu teklif ediyorlar. Artık evlere de giren bilgisayar ile çocuklar tehlike altında bulunuyor.

Nefsine hakim olan, kimseye mahkum olmaz

  • sessizgemi

Rabbimiz, Dünyamızı yarattığında her şey tertemiz idi. Hava, su, dağ, deniz, en önemlisi Hz. Adem ile Hz. Havva’nın gönülleri tertemiz idi. Ellerinde ve gönüllerinde bir suhuf/ kitap var.







Havasız ve kitapsız yaşanamayacağını biliyorlardı. Derken çocukları olur ve Kabille beraber kitaba uymama hareketi başlar ve toprağa ilk kan akar.










Nefis, haram-helal demeden ne bulursa yeme, içme, giyme, kullanma tarafında görüş ileri sürerken, gönül, beden ülkesine girecek her şeyin, göz, kulak, dil, boğaz gümrüğünden geçerken, beden ülkesini yaratan Rabbin koyduğu kurallara uymasını istemektedir.

İffet insanın süsüdür

  • sessizgemi


Muhterem Müslümanlar!











Mensubu bulunduğumuz dinimiz kadın erkek herkese iffetli olmayı emreder.









İffet: Bütün aykırılkılardan uzak durmaktır; cinsel arzu ve isteklerin meşru ölçüler dâhilinde karşılanmasıdır. İnsanı olgunlaştıran bir zinettir.










İffet, insanın nâmus anlayışının ibresidir. İnsan için bir zinettir/süstür.











Nâmuslu ve şerefli yaşamanın yolu iffetli olmakla mümkündür. İffetli olmayanın namuslu olması mümkün müdür? İffetli olmayan haramlara bulaşmadan yaşayamaz. İffetli insan her türlü çirkinlikten kendisini korumuş ve kurtarmış olur.