2 Nisan 2007 tarihli konular

Çalma kapıyı, çalarlar kapını!

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Bugün aileyi, dolayısıyla toplumu yıkan etkenlerin başında gayrı meşru ilişki gelmektedir. Bunu önlemenin yolu da şuurlu bir dini inançtır. İnanan, Allahtan korkan ve kuldan utanan böyle işlerden uzak durur. Bunun için fuhuşu yaymak istiyenler “utanma duygusu”nu yok ediyorlar. Utanma, haya, sadece insana mahsus olan utanma duygusudur. Allahü teâlânın razı olmadığı çirkin şeyleri yapmaktan sakınma, başkalarının kötülemelerinden korkma, kötü iş yapınca utanma; utanmak, sıkılmak gibi manalara da gelmektedir haya.

Perdenin arkasını görebilmek!..

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Dış görünüşe aldanıp da yanlış karar vermekten sakınmalıdır. Çünkü evlilik hayatına başladıktan sonra, geri dönmek zordur ve kötü huylu kimsenin, bundan sonra düzeltilmesi de kolay değildir.

Evlenmek, yuva kurmak, insanın hayatını değiştiren, ömrün dönüm noktasını meydana getiren bir olaydır. Yanlış bir tercih, insanın dünyasını karartır. Hattâ insanın âhıretine de te’sîr ederek, sonsuz azâba sebep olabilir.

evlenmeden önce cinsel iliski

  • ilkAskimA

öncelikle herkese merhaba..
ögrenmek istedigim bi kac sey var,bunlari kimseye soramadim..
kisaca anlatmak istiorm durumu.
6 senedir erkek arkadasimla cikiyoruz,11 yasinda teklif etmisti:) ve hala beraberiz su an ben 16 o ise 17 yasinda,kisa süre önce benimle beraber olmak istedigini yatmak istedigini söyledi ama ikimizde zina konusuna cok takildik ve henüz bi karar almadik.evlenecegimize eminiz hemde cok herseyden cok seviyoruz birbizimi ailelerde tanisiyor ve yemin ettik.bende ondan baskasiyla evlenmicegim.
sorum su:
evlenecegin kisiyle evlenmeden yatmak günahmidir..?

kisa zamanda cvp alirsam sevinirim.