10 Nisan 2007 tarihli konular

Yaz kamplarinda içki-uyuşturucu, gençliğe kurulan tuzaklar!

  • Conan

Alinti

Soru:
Selamun aleyküm, hayırlı cumalar.
Öncelikle kendimizi tanıtalım. Bizler O. ve Y. adında iki kardeşiz. Fen Lisesinden mezun olduk ve öss sınavına girdik. Yaşımız 20. Bizler ... sizlerin yazılarınızı sürekli olmasa da elimizden geldiğince takip ediyoruz... Sizlerin sözde değil gerçek vatansever kişiler olduğunuzu düşünüyoruz. Bu sadece bizim değil eminiz ki Türkiye'de milyonlarca insanın ortak görüşü. Sizlerin yazıları her gün on binlerce insanın dikkatini çekiyor ve ortak duygularını dile getiriyor. Kardeşimle benim uzun zamandır canımızı sıkan bir mesele vardı. Bunu sizlere yazmak daha doğrusu sizlerle paylaşmak ihtiyacı hissettik.

Din karşıtları boş durmuyor, gençliğe kurulan tuzaklar.

  • Conan

Alinti


Bir üniversite öğrencisinden, ilginizi çekeceğini umduğum bir mektup aldım, onu, ifadesine dokunmadan verdikten sonra bir iki ekleme yapacağım.

"Selamün aleykum.
Ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu mesajımı, sizlere içimden gelen bir şeyleri anlatmak amacıyla yazmak istedim.

::::Gel Efendim::::

  • Başak Uzun

Gel Ey! Konuşurken dudaklarına tebessümler karışan!

Gel Ey! Yüzüne üzgünlerin üzüntüsünü dağıtmak yaraşan!

Gel Ey! Ateş-i aşkına yanmak için aşıkları birbiriyle yarışan!

Gel Ey! Ayrılığında çoğalan alevleriyle arınalım aşkına!

Yanalım yandıkça ve yandıkça yanalım!

Aşk yüzünden elbisesi yırtılan da,

Hak uğruna gözlerini kurutan da seni arzulamakta şimdi!

Bizi kendine madem yine Sensin bağlayan

Ve ayrılığının derdine yine Sensin ayrılıkla derman olan!

O halde gülümse bize efendim, bize gülümse!

Allah onları sever onlar da Allah’ı sever sırrına ermekte rehberimiz ol!

Tut günahkâr ellerimizden, şu günahkâr ellerimizden tut!

Töre cinayetine garip savunma….

  • sela

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, erkek çocuk doğurmadığı için baskı görünce, baba evine kaçan eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığın avukatı, kadının masum olmadığını ileri sürdü.

12 yaşında berdel usulüyle evlendirilen, Gülistan Gümüş 20 yaşında saklandığı çeyiz sandığının kalaşnikof tüfekle taranması sonucu öldürüldü.

Gümüş'ün ailesinin gözü önünde işlenen cinayetin, Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 4 sanığı var.

Sanıkların avukatı Zafer Yaşlı, suçun organize bir suç olmadığını söyleyerek, kadının eşi Ömer Taş'ın dışındaki sanıkların tahliyesini istedi.

NEDEN? NEDEN? NEDEN?

  • tuana

NEDEN??????? HERŞEY YOLUNDAYKEN ŞÜKRETMEYİZ? ELİMİZDE OLANIN KIYMETİNİ BİLEMEYİZ? HERŞEYİN FARKINDA OLUPTA HİÇ BİRŞEYİN FARKINDA DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANIRIZ?

...Dizi Âfeti...

  • Başak Uzun

Küresel ısınma, ABD ve İsrail belası, şiddet… âfet olarak yetmiyormuş gibi bir de başımıza tv. dizileri musallat oldu; önemli bir kısmı ahlak ve dinimizi yıpratma, bozma ve halkımızı bu bakımdan zehirleme işlevine soyunmuş gibi. Bir kere hemen her dizide, seyredenleri etkileyecek ve gençleri imrendirecek şekilde alkollü içki (daha çok rakı) içiliyor. Bundan daha etkili bir alkol kullanma telkini ve rakı reklamı yapılamaz. Zina meşrulaştırılıyor, zinaya ve meşru olmayan; dinimize, ahlakımıza, geleneğimize aykırı olan ilişkilere karşı çıkanlar kınanıyor, seyircilerin gözünden düşürülüyor, ahlaklının değil, ahlaksızın tarafı tutuluyor.

Kadın erkeğin ‘kaburga kemiğinden’ mi yaratıldı?

  • sessizgemi

Erkek ve kadın arasında dengesizlik ve eşitsizlik tarih sahnesine çıktıktan sonradır. Zamanla çeşitli toplamlarda sosyal sistemler kadının aleyhine işlemiş ve eşitsizlikler ortaya çıkmıştır.













Tarih boyunca kimi kişiler, aileler, sülaleler, hanedanlar, ırklar, cinsiyetler ve milletler kendilerini insanlığın genel gidişatından ayırarak üstün olduklarını, diğerleriyle eşit seviyede tutulamayacaklarına inanmışlardır.

MİRAÇ GECESİ KUTLAMALARI

  • sessizgemi

MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMALARI









Peygamberlik geldikten sonra olmuştu. Hicret öncesinden vefatına kadar kesinlikle İsra ve Miraç gecesi kutlanmadı. Halifelerden sonra da bu emredilmedi. Hulefa-i Raşidin ve ondan sonrakiler de, Kesinlikle en iyi nesil oldukları halde, o geceyi kutlamadılar. Ne kadar tuhaf! Bu gün insanlar, nasıl Allah’ın dinine tuhaf bir bid’at getirdiler. İnsanlar, Allah’ın kendilerine, izin vermediği şeyin, onun dinine girmesine müsaade ettiler. Müslümanlara, şerre kapalı olan kapıları nasıl açtılar? Onlar, bu yaptıklarıyla, Rasûlullah’ın söylediği gibidirler:

UTANGACLIK

  • celin

UTANGAÇLIK

İlişkilerimizdeki en büyük sorunlardan birisidir. Kendimizi ifade edememek, diğerin bizden üstünlüğünü baştan kabul etmek, kendimizi onun yanında değersiz hissetmek vs.

Sonuç: içinizde kalan onlarca kelime!

Karnınızdan konuşmanıza neden olacak psikolojik sisteminiz.

Utangaçlığa kısaca bir göz atacak olursak;

KENDİMİZİ İFADE ETMEDEKİ ENGELLER NELERDİR
 İÇSEL ENGELLER
 (Utangaçlık, sıkılganlık, huzursuzluk hissetme, diğerlerinin yanında rahatsızlık hissetme vs)
 DIŞSAL ENGELLER
 (diğerinin bizi dinlemeye istekli olmaması, zaman ve ortam yetersizliği, gürültü vs)

 BİZİ UTANGAÇ KILAN DÜŞÜNCE KALIPLARI

Son Sigarayı İşte Böyle Söndürdüm!

  • NaTuraL

Önsöz













Allah’a hamdolsun. O’ndan yardım ve bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve kötü amellerimizden Allah’a sığınırız. Allah kime hidayet ederse onu saptıracak yoktur. Kimi de saptırırsa ona hidayet verecek yoktur. Şehadet ederim ki Allah‘dan başka ilah yoktur ve Muhammed O’nun kulu ve rasulüdür. Allah O’na çokça salât ve selam eylesin.

Kadının Kocasına İtaati Ve Baş Kaldırmasının Haram Oluşu

  • NaTuraL

Müslüman hanımın maruf ölçüler içerisinde kocasına itaat etmesi gerekir. Ebu Hureyre’den şöyle dediği rivayet edilmiştir:


Resulullah sallallahu aleyhi vesellem buyurdu ki:
“Kadın beş vakit namazını kılar, namusunu korur, kocasına itaat ederse cennete istediği kapıdan girer.”






Yine Ebu Hureyre’den rivayete göre Resulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur:






“Kocası mukim iken onun izni olmaksızın hiç bir kadının (nafile) oruç tutması da, onun izni olmadığı kimseyi evine sokması da helal değildir.”







Yine Ebu Hureyre’den şöyle dediği rivayet olunmuştur: Resulullah sallallahu aleyhi vesellem buyurdu ki:

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI VE AİLE

  • Başak Uzun

Çocuklar, ailelerinin umudu ve geleceğidir. Onları hayata daha iyi hazırlayabilmek için ne çok fedakarlıklara katlanır ana-babalar. Bütün dilekleri çocuklarının iyi yetişmiş, mutlu ve huzurlu bir insan olmasıdır.

Yazık ki çocukların mutlu olması için yalnızca ailelerin iyi niyet ve çabaları yetmiyor. Çocuk ya da gencin düşünce ve eğilimlerinin, her zaman ailelerininkiyle örtüşmediği bir gerçek. Çocuklar üzerinde aileler her zaman etkili olamıyorlar. Ve her zaman onları kötü alışkanlık ve yollardan koruyamıyorlar.

AH BU GAFLET UYKUSU!

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Gaflet, insanın Hakk’a körleşmesi, gerçeklerden uzaklaşmasıdır.

Aklının ve kalbinin karışması, ebediyeti unutması, bir bakıma gözü açık uyuması...

Bu aldanışın en büyük sebebi dünya ve dünyalık nimetlerdir. Özellikle çağımızda...

Maneviyat büyükleri bu bakımdan insanları üç gruba ayırıyor:

• Sırf dünyaya çalışıp ahireti terk edenler,
• Ahirete yönelip dünyayı terk edenler,
• Dünyayı da ahireti de ihmal etmeyen denge insanları.

Akıllı, uyanık bir insan üçüncü gruptadır. Diğer iki hal ise gaflettir.