9 Subat 2007 tarihli konular

Soru : Zina yapan evli bayan ve erkeğin durumları nedir ve ne yapmaları lazımdır?

  • MURAKIB

Soru : Zina yapan evli bayan ve erkeğin durumları nedir ve ne yapmaları lazımdır?

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Cevap: Bismillahirrahmanirrahim

Çok büyük günah işlemişlerdir. Zinayı yapan kimse muhsan yani evli veya dul ise recmedilir yani taşlanarak öldürülür. Hz. Ömer (RA) şöyle demiştir:

"Gerçekten ALLAH Teâlâ, Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizi hak din ile göndermiş ve kendisine Kitab’ı indirmiştir. ALLAH Teâlâ'nın indirdiği şeyler içinde recm ayeti de vardı. Bizler o ayeti okuduk, anladık ve iyice ezberledik. Bunun içindir ki, Resûlüllah (S.A.V.) Efendimiz recmetti, O'ndan sonra biz de recm ettik. Ben insanlara zaman uzayıp da bir diyenin; Biz ALLAH Teâlâ'nın kitabında recm ayetini bulmuyoruz, demesinden ve ALLAH Teâlâ'nın indirmiş olduğu bir farizayı terketmeleri suretiyle sapıklığa düşmelerinden endişe ediyorum. Recm, ALLAH Teâlâ'nın kitabında sabit bir haktır. Bu erkeklerden ve kadınlardan evlenip de zina eden, zinası da beyyine (açık delil) ile yahud gebelik ile yahud da itiraf ile sabit olan kimselere uygulanır. " Hz. Ömer (R.A.)nün bahsettiği recm ayeti şu idi:

Çocukların odalarında 24 saat açık bomba var! (adsl)

  • NaTuraL

Evdeki bomba ADSL





Çocukların odalarında 24 saat açık bomba var!








Murat ilköğretim 5. sınıf öğrencisi. Babası ona bilgisayarı bir yıl önce aldı. Bu yılın başından beri de internete girebiliyor. Her akşam saatlerce internette geziyor. Çünkü Türk Telekom’un ADSL kampanyası ile sabit bir ücretle sınırsız internet imkanından faydalanıyor. İnternet birçok ödevini yapmada ona büyük fayda sağlıyor. Ama interneti sadece ödev yapmak için kullanmıyor. Anne Feride Hanım, oğlunun bu sene çok ders çalıştığını ve odasından çıkmadığını söylüyor. Odasında, bilgisayarın başında her gece farklı sitelere girmek onun için büyük eğlence. Feride Hanım, baba Yusuf Bey, internetten hiç anlamıyor. Zaten Murat da anne-babası odaya geldiğinde bilgisayar ekranında görünmesini istemediği şeyleri onlardan rahatlıkla gizleyebiliyor. Anne-baba da çocuklarının zararlı sitelere çok rahat girilebileceğini bilmiyor.

Soru : Müslüman, müslümana kafir derse hükmü nedir? Kafirlere kafir demenin hükmü nedir?

  • MURAKIB

Soru : Müslüman, müslümana kafir derse hükmü nedir? Kafirlere kafir demenin hükmü nedir?

--------------------------------------------------------------------------------
Cevap: Bismillahirrahmanirrahim

Bir mümini tekfir etmenin; yani kâfir olmadığı halde kâfir olduğunu söylemenin çok tehlikeli olduğunu unutmamak gerekir. Akaid ilminin kural ve hükümlerinden biri de şudur: "Mümini tekfir edenin kendisi kâfir olur..." Herhangi bir Müslüman, diğer bir Müslümanın kâfir olduğunu söyleyemez. Cezası korkunçtur. Küfürle suçladığı kişi gerçekten kâfir değilse, suçlayan, sırf bu suçlama yüzünden kendisi kâfir olur.

Faizli paranın kullanımı nasıl olur?

  • MURAKIB

Soru : Üniversite öğrencisiyim ve babam bana yardım olarak faizli parasından gönderiyor. Bu parayı kullanabilir miyim? Böyle faizli bir para bana miras kalırsa, ne yapabilirim?

--------------------------------------------------------------------------------
Cevap: Bismillahirrahmanirrahim

Gönderdiği paranın tamamının faiz parası olduğunu biliyorsanız, bunu kullanmanız helal olmaz. Böyle bir parayı biriktirip ileride de kullanamazsınız. Ancak kazancında faiz parasının yanında helal parası da varsa, gönderdiği paranın helal paradan olduğuna inanarak kullanabilirsiniz. Kalan mirasın hükmü de böyledir.

Sen Daha Çok Hakediyorsun!_Fedakarlık

  • mimoza33

SEN DAHA ÇOK HAK EDİYORSUN !
(Konu: Fedakarlık)

İki erkek kardeş, babalarından kalma çiftlikte birlikte çalışıyorlardı. Kardeşlerden biri evliydi ve dört çocuğu vardı. Diğeri ise bekardı. Kardeşler, her günün sonunda ürünlerini ve karlarını eşit olarak bölüşüyorlardı. Bir gün,bekâr kardeş kendi kendine:



“Ürünümüzü ve kârımızı eşit olarak bölüşmemiş hiç de hakça değil” diye düşündü. “Ben tek başıma yaşıyorum ve o kadar çok fazla paraya ihtiyacım yok. Ama kardeşim altı kişilik bir aileye bakmak zorunda.” Böylece, her gece evinden çıkıp, bir çuval buğdayı gizlice kardeşinin evindeki tahıl deposuna götürmeye başladı.

Ben küçük birşey için yemin ettim...

  • MURAKIB

Soru : Ben küçük birşey için yemin ettim. Sonra da bu yemini bozmak zorunda kaldım. Yeminimin kefaretinin ne olduğunu bilmek istiyorum?

--------------------------------------------------------------------------------

Cevap: Bismillahirrahmanirrahim

Bu şekilde yapmış olduğunuz yemini bozmuş oldunuz. Bu sebeple yemin kefareti niyetiyle on fitre vermeniz ve tövbe istiğfar etmeniz gerekir. 2006 yılı için fitre miktarı en az 5 YTL'dir. Eğer maddi gücünüz yoksa peş peşe üç gün oruç tutmanız gerekir.

Mehmet Talu

İYİMSERLİK-1; Olumlu Bakışın Olağanüstü Yaşam Enerjisi

  • mimoza33

İYİMSERLİK-1; Olumlu Bakışın Olağanüstü Yaşam Enerjisi

JERRY, çevresindekilerin çok sevdiği insanlardan biriydi. Keyfi her zaman yerindeydi. Her zaman söyleyecek olumlu bir şey bulurdu. Hatta bazen etrafındakileri çıldırtırdı bile, “Bu adam, bu halde nasıl iyimser olabiliyor.” Diye. Birisi nasıl olduğunu sorsa “Bomba gibiyim” diye yanıt verirdi.



Hep “Bomba gibiyim”, JERRY, bir doğal motivasyoncuydu…Yanında çalışanlardan biri, o gün kötü bir günündeyse, JERRY yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağını anlatırdı. Bu tarzı fena halde düşündürüyordu beni…Bir gün JERRY’e gittim. .