8 Subat 2007 tarihli konular

İnternet, Gençliği Nasıl Mahv Ediyor

  • arif

İSTANBUL’da pek farkedilmiyor, Samsun’a gittiğimde dikkatimi çekmişti. Taşra şehirlerinde pıtırak gibi internet kafeleri açılmış ve lise gençliği akın akın buraları dolduruyor. Cihazların başına geçiyorlar, tuşlara basıyorlar ve saatlerce vakit geçiriyorlar.

Ne yapıyor bu gençler? İlim, sanat, kültür, araştırma mı yapıyorlar?

Heyhat!..

Bir kısmı internetten ders çalışmak için yararlanıyor. Bir kısmı hocaların verdiği konularda bilgi topluyor...

Gerisi boş ve zararlı şeyler.

Zihni açmak bir tarafa, bulandıran oyunlar.

Çat çat çat... Saatlerce süren gevezelik ve zevzeklik...

İNTERNET:Hem Aydınlık Hem Tılsımlı ve Karanlık Dünyaya Açılan Pencere...

  • leylamary21

İNTERNET: HEM AYDINLIK HEM TILSIMLI VE KARANLIK DÜNYAYA AÇILAN PENCERE…
Halden anlayan bir çok kişinin de yaşadığı gibi bilgisayar ve İnternet kullanımında olumsuz tespit ve görüşlerin çokluğu sizi şaşırtmasın! Çünkü hep beğendiğim şu özlü sözü burada nakletmek isterim: “Ateş, düştüğü yeri yakar!”
İnternet git gide ateşler ve bataklıklarla dolu bir ülke haline geldi!... Eğer ateş engellerini, tuzakları ve bataklığa düşmeden ‘Hazinelerin bulunduğu gizli ülke’ye yâni erdemliliğe başarıyla ulaşabilirseniz, sizi tebrik ederim! Çok zor…

BİR TÜRK KIZININ DÜNYA GÜZELİ SEÇİLMESİ VE JÜRİNİN YAPTIĞI TARİHİ KONUŞMA

  • Nusret KARDELEN

Bu ilginç olay Halit Turhan Bey'in hatıralarında yer almaktadır: “1932 yılında Cumhuriyet gazetesinin tertiplediği güzellik yarışmasını Keriman Halis kazanmıştı. Aynı yıl Belçika'nın Spa şehrinde 28 ülkenin katılmasıyla dünya güzellik yarışması düzenlenmişti. 1913 yılında doğan Keriman Halis, bu yarışmaya Türkiye'yi temsilen katıldı. Günlerce Spa şehrinde kalan güzeller, çeşitli kişilerle görüştü ve konuştular. Yarışma gününde jürinin önünde kızlar birer birer geçip giyimleriyle, bakışlarıyla, tebessümleriyle puan toplamaya çalıştılar. Jüri salona geçip, puan değerlendirmesi yapmak istedi. Başkan kürsüye geçerek :