23 Kasim 2007 tarihli konular

KENDİSİYLE BARIŞIK İNSAN

  • özlem

Barış, uyumluluk demektir. İnsanın kendi kendisiyle barışık olması, hem kendi özü hem de kendi çevresi ile uyumlu olması anlamını taşır.
Kendi özünün farkına varılması bilinç ve duygu düzeyinde gerçekleşebilirse, insan, kişiliğinin, bir başka ifadeyle göründüğünün ötesine geçme yeteneğine kavuşabilir.
Kendi varlığının ufuklarını ve sonsuzluğunu keşfetmiş insanın görünmeyen yanı, görünen yanından çok daha derindir.

MÜMİNİN MİRACI NAMAZDA AKLA GELEN ŞEYLER!..

  • özlem

"Kulun namazda okuduğu her bir kelimeden geleceği hakkında derin tefekküre dalması, daha önceden yaptığı kusurlardan onu alıkor; içinde bulunduğu şeyle meşgul olması ise, onu anladığı şeye bağlar. Kul okuduğu şeylerin zâhiri manalarının dışında bir takım şeyleri anlar ve bu anladıklarını kendisini ilgilendiren ve ihtiyacı olan şeylere ulaşmaya bir delil yapar. Bunlar derin anlayışlara açılan kapılardır; kula namazda açılır; okuduğu Kur’an onların anahtarı olur.

DİL SUSAR, İNSAN KURTULUR (MUBAREK EROL)

  • özlem

İnsan, yerine ve zamanına göre konuşmasını ve susmasını bilmeli, konuşmasında da susmasında da aşırılıklardan kaçınmalıdır.

Ecdadımız, “Çok söz yalansız, çok para da haramsız olmaz.” demiştir. Ayrıca, “Bilirsen güzel kelâm söyle ibret alsınlar, bilmezsen sükût eyle adam sansınlar.” ve “Allah, insanoğluna bir ağız, iki kulak vermiştir. Bunun manası: ‘Bir konuş iki dinle’ demektir.” gibi sözlerle bizlere yol göstermişlerdir.

MEDYA VE DİN İSTİSMARI

  • kufeemiri

MEDYA VE DİN İSTİSMARI

Türkiye'de bir takım basın yayın organları var. Bunların din konusunda, islam konusunda herhangi bir hassasiyetleri yok. Bunlar Türkiye'yi soyan belli güçlerin güdümüyle hareket ediyorlar. Halka zulmetmeleri yetmiyormuş gibi, üstüne birde halkı sömürüyorlar. Bir de bazı İslami kavramları kullanarak sık sık manevi değerlerimize hakaret ediyorlar. " kahrolsun şeriat, kahrolsun İslamcılar " gibi başlıklarla bu cehaletlerini utanmadan sergiliyorlar. Bunu da malum medya yapıyor.