21 Ocak 2007 tarihli konular

Her Dusta Meni yapiyorum :-(

  • h.u.b.

Slm...
Ben Namazimi kiliyorum,Orucumu tutuyorum,....
ama her Dus yapdigimda ellen bosaltiyorum....
Ben bunu galba 4. Sinifta basladim simdi 10. siniftayim....

Simdi Tabiki ben Okulda hic Konzantre olamiyorum.
Bunu yazmak bille zor geliyor.
Bu sayfada birseyler okuyunca cok zor okudum sünkü Konzantrem yok.(bozuk)



Sorularim:

Bundan Kurtulmak nasil basligim ?
Galba kalbim benim iyi deigl...ondan olabilir mi ?
(yazarken bile kalbim acidi ...)
Kurtulunca Normal bir hale dönebilirmiyim yani dinc bir insan gibi(hic elle bosamamis güclü bir insan gibi) ?

Ben Programör'lükten aniyorum.

CHAT'ır CHAT'ır boşanıyorlar!

  • NaTuraL

İhanette dünya rekor kırdık! Eşinin chat yoluyla kendisini aldattığını tespit ettiren 690 Türk boşandı. 3 bini de dava açtı.






'Sanal ihanet'e uğradığını anlayan 960 kişi, eşini boşadı Türkiye, bu rakamla chat ayrılığında dünya birincisi oldu.




Hayatımızı değiştiren internetin bir gün yatak odasına da gireceği kimsenin aklına gelmezdi.




Ancak internet sohbet odaları ihanet fırsatları olunca, zaten artan boşanmalara yenileri eklendi.




Karısından ya da kocasından şüphelenenlerin işi bir bilene havale edip bilgisayarlarına kurduttuğu key logger'larla tüm yazışmaları takip altına aldırdı..

Chat, evlilikleri yıkıyor

  • Sururi Bal

Son yıllarda internetin hızla yaygınlaşması evli çiftlerin yaşadığı sorunların arasına bir yenisini daha ekledi: İnternette karşı cinsle chat (sohbet) yapmak.

Önce merak duygusuyla yeni insanlarla tanışıp kimliğini gizleyerek özellikle cinsel konularda sınırsızca konuşmak, sonra bunun tutku haline gelmesi, bağlanma ve eşini aldatma geliyor. Son olarak Yargıtay'ın bir davada karşı cinsle chat yapılmasını boşanma sebebi sayması durumun ciddiyetini açıkça gösteriyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Evlilik Danışma Merkezi sorumlusu psikiyatr Dr. Rukiye Hayran'a göre, karşı cinsle chat yapma merakının en büyük sebebi eşler arasındaki iletişimsizlik. İnsanların yakınlık kurma, ilgi, şefkat gösterme duygularını kaybettiğine dikkat çeken Hayran, özellikle büyük şehirlerde insanların evli olsalar bile kalabalıklarda yalnızlık yaşadığını belirtiyor. Sanal alemde tanımadığı insanlarla sınırsızca her konuda konuşmak insanların merak ve macera duygularını da tahrik ediyor. Kimi zaman sigara, kumar gibi bağımlılık haline gelebiliyor bu istek. Evli çiftlerin kendilerine en çok 'konuşamıyoruz' şikayetiyle geldiklerini ifade eden Hayran, "Birbirlerinin ihtiyaçlarını giderecek biçimde iletişim kuramıyorlar. İnsanlar özellikle büyük kentlerde sürekli çalışıyor ve eve posaları geliyor. İki taraf da çalışıyorsa durum daha da kötüleşiyor. Monotonlaşan yaşam içinde arayışlar başlıyor. Eşinden görmediği yakınlığı sanal bir kişiden gören kadın veya erkek artık enerjisinin çoğunu ona yönlendiriyor. Ailesini ihmal ediyor. Bu yüzden boşanan çiftler var." diyor.

Dizilerde kutlamalar alkolle yapılmak zorunda mı?

  • Sururi Bal

Yıllardır sigara ve içki, masum alışkanlıklar ve modernliğin, çağdaşlığın bir göstergesi olarak gösterilmeye çalışıldı. Sosyal içicilik teşvik edilirken bu konuda en etkili araçlar da görsel yayınlar, bilhassa filmler ve dizi filmler oldu ve olmaya da devam ediyor.

Yerli ve yabancı filmlerin ve dizilerin büyük bir kısmında kişiler üzüldüklerinde ve daha çok sevindiklerinde alkol kullanıyorlar. İçenlerin çoğu erkek ve bilhassa dışarıda veya iş dönüşü evde eşlerinin ve çocuklarının da bulunduğu aile sofrasında içiyorlar. Bilhassa son yıllardaki dizilerde alkollü içki, ailelerde her fırsatta, özellikle bir şeyleri kutlarken çocuk ve gençlerin yanında daha fazla içiliyor. Bazı aile dizilerinde o aile yapısı içinde dinî ve ahlakî değerlerine en çok bağlı olan dizi kahramanları bile zaman zaman kontrollerini kaybedip alkollü içki alıyor ve daha kötüsü içki içmek normal hayatın bir parçası olarak gösteriliyor. Kadınların sarhoş olması bu tür dizilerde zaman zaman biraz da normal gösteren bir mizah tarzı içinde işleniyor.

Sevgiyi öldüren evlilik değil

  • hayat

Evlilik çok yönlü bir kurum ve ana maddesi sevgi. İki kişi çeşitli şartların sağlanmasıyla evlenmeye karar verdiğinde sevgiye götüren ilk elektriklenme diye tarif edilen çekim başta olmuşsa, birbirlerine sevgi duyuyor ve iyi anlaşıyorlarsa her şey bir başka güzel gelişir.

Evlilik hazırlıklarında bir başka heyecan, başka bir mutluluk hemen fark edilir. Sevgiyle ışıldayan gözler, birbirini görmek için can atan, beraber olmak, birlikte konuşmak, gezmek için her fırsatı değerlendiren, sevgilerini ifade etmek için en güzel sözleri, en anlamlı hediyeleri seçen eşler. Pekiyi bu kadar mutlu ve güzel başlayan, her iki tarafın da sevgiyi doya doya hissettikleri ve yaşadıkları bir ilişkide sevgi evlilikle biter mi?

Dünyada her üç kadından biri istismar ediliyor

  • imdat sezer

Dünyada en az her üç kadından birinin yaşamı boyunca dövüldüğü ve cinsel ilişki için zorlandığı belirtildi. İstismarın sıklıkla aile üyelerinden biri tarafından uygulandığını söyleyen Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Şirin, şiddetin etkilerinin kadının sağlığını bozabildiği gibi fizikî ve mental iyiliğini de etkileyebildiğini kaydetti.

Şirin, "Bunun yanı sıra uzun vadede kronik ağrı, fizikî sakatlık, alkol ve ilaç bağımlılığı, depresyon gibi sağlık problemlerinin artmasına sebep olmaktadır. Geçmişinde fizikî ve cinsel şiddete uğrayan kadınlarda, istenmeyen gebelik ve cinsel yolla bulaşan hastalık riski de artmaktadır." dedi. Türkiye'nin toplum ve kültür yapısının istismarı desteklediğini savunan Şirin, "Geleneksel kadınlık rolü beklentileri, kadının adeta kurban pozisyonunda kalmasını teşvik etmektedir. Fizikî istismar, kadınlara karşı kaba kuvvet kullanma şeklinde ortaya çıkmaktadır. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nun yaptığı araştırmaya göre kadınların eşi tarafından dövülme sıklığı yüzde 29,6 olarak bulunmuştur. Çalışmalar, evli kadınların yüzde 41,45'inin eşi tarafından aşağılandığını göstermiştir. Başka bir araştırmada ise evli kadınların yüzde 40,58'inin eşi tarafından cinsel ilişkiye zorlandığı saptanmıştır." diye konuştu. Aile içi şiddete uğrayan kadınların bunu söylemekte zorlandığını, vurgulayan Şirin, "Aile içi şiddete uğradığından şüphelenilen hastaların kronik yakınmaları ve gebelik sırasında görülen fizikî yaralanmaların özenle incelenmesi, uygun sorular ve muayene yöntemleriyle teşhis koyulurken bütün kayıtların eksiksiz tutulması önerilen davranışlardır." dedi.