26 Agustos 2006 tarihli konular

Karısıyla sevişen kardeşini öldürdü

  • Sururi Bal

Kapıcı kocanın şüphe üzerine evine kurduğu gizli kameraya, eşi ve erkek kardeşi öpüşürken yakalandı. Plan yapıp seyahate gidiyorum diye çıkan koca, gece dönünce yatakta sevişirken yakaladığı kardeşinin boğazını kesti, karısını ağır yaraladı.

MECİDİYEKÖY’de bir apartmanda kapıcılık yapan Erol Yumurtacı (37), Kastamonu’daki kardeşi Mustafa Yumurtacı’yı (19), liseyi bitirdikten sonra haziran sonunda yanına aldırdı. Erol Yumurtacı, bir süre sonra, bir işe yerleştirmek için getirttiği kardeşi Mustafa ile eşi Şerife’nin (29) arasında bir ilişki olduğundan şüphelendi.

Şeytanın hileli tuzaklarından nasıl kurtulabiliriz?

  • Sururi Bal

Tûl-i emel

Bu duygu insana hiç ölmeyecekmişlik hâli verir. Öyle ki, hiç ölüm ve hesap günü gelmeyecek sanılır. Zevk ve safa sürmek için çok yaşamayı istemek hâli ağır basar. Bu aldatmanın önü Lokman Sûresi 34’üncü ayetle kesilebilir. Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Hiç kimse nerede öleceğini bilmez.” Öyleyse ölüme ve hesaba her an hazır olmalıyız.

Nefse uymak

Biz Rab olarak Allah’ı (cc) kabul etmişiz. Şeytanın isteği olan rab ve ilah olarak “nefsimiz”i tercih etmekten uzak olmalıyız. Allah’a inanıyoruz derken, hareketlerimizi şeytan ve nefsimiz belirlememelidir. Casiye Sûresi 23’üncü ayetteki, “Nefslerinin arzularını ilah edinenleri görmedin mi?” ifadeleri bizim için ders olmalıdır.