8 Temmuz 2006 tarihli konular

Evlenmekte çok faide vardır

  • imdat sezer

Ve dahi evlenmekte çok faide vardır, tafsili kabil değildir, bazı faziletlerinden diyelim: Evveli dinini hıfz etmiş (korumuş) olur ve huyu güzel olur ve kârında (işinde) bereket olur. Ve dahi sünnet ile amel etmiş olur. Nitekim Peygamberimiz aleyhi's-salâtü ve's-selâm buyurur: "Nikâh edin ve çok evladınız olsun. Zira ben kıyamette ümmetimin çokluğuyla sair ümeme (ümmetlere) iftihar ederim."

Dahi faide-i kesîresi (çok faydası) vardır, söylesek çok olur. İmdi kişiye layık olan cemî-i hakkına riayet ede. Ve dahi hem dünyada ve hem de ahırette yüzü ak ola. Ve dahi bir kimse evlendiği zaman sual edip dinine kavi olanı ala, aslı yaramaz olanı almaya —ve eğer güzel dahi olursa-. Ve dahi malından ve hüsnünden (güzelliğinden) ötürü almaya zira sonra zelil olur. Nitekim Peygamberimiz aleyhi's-selâm buyurdu ki: "Bir kimse malından (ve hüsnünden) ötürü bir hatun alsa onun malından ve hüsnünden mahrum kalır. Ve bir kimse dininden ötürü bir hatun alsa Hak Taâlâ onun malını ve hüsnünü ziyade eyler." Ve bunun hakkında olan fezâili (faziletleri) söylesek söz çok olur, murat heman bir tenbihtir.

Duanın kendisi, duanın sonucundan önemlidir

  • imdat sezer

Rabbimiz musa aleyhisselama sormuştu: "elindeki nedir?" musa aleyhisselam ise,"bu asamdır" dedi, "ona dayanırım, onunla hayvanlarıma yaprak silkelerim..."

Pekala, musa aleyhisselam da, biliyordu ki Rabbi elindekinin ne olduğunu bilir. Üstelik asanın dayanmaya yaradığını, hayvanlara yaprak silkmekte kullanıldığını, her şeyi bilen Rabbe ayrıca söylemesi fazla gibi görünüyor...

Sizce de öyle değil mi?

Ama sorarım, siz de sevdiğinizin huzurunda olsanız, lafı uzatmak istemez misiniz?
Daha çok huzurda kalmak için yeni yeni konular bulmayı arzu etmez misiniz?

GENÇLERE TAVSİYELER

  • imdat sezer

Şöyle buyuran Allahu Teala’ya hamdolsun:

وَصَّيْنَا الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ مِن قَبْلِكُمْ وَإِيَّاكُمْ أَنِ اتَّقُواْ اللّهَ
“...sizden önce kendilerine kitap verilenlere de,size de Allah’tan korkun diye emrettik...” (en-Nisa,131)
Salat-ü selam kulu ve Resulü olan, söyle buyuran Hz. Muhammed(s.a.v)’in üzerine olsun:
قال النبى صلى الله عليه وسلم : أوصيكم بتقوالله عزوجل والسمع والطاعة.
“Aziz ve Celil olan Allah’tan korkmanızı ve Ona itaat etmenizi tavsiye ederim.” Allah ‘dan korkmak(takva),emirlerine sarılmak ve nehiylerinden kaçınmak suretiyle O’na itaat etmektir.Bu, dünya ve Ahiret saadetini kazandırır.

GENÇLİĞİMİZİN CAN DÜŞMANI

  • imdat sezer

Uyuşturucu - Sigara - Alkol

"Akıl en büyük nimettir - İçki bütün kötülüklerin anasıdır. Uyuşturucu insanlığın felaketidir." özdeyişleri bugün dünyanın, özellikle de dünya gençliğinin en büyük problemi haline gelen uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ve onunla yapılan mücadelenin en güzel özetidir.
İnsan aklı sayesinde üretir, geliştirir, tüketir ve hatta yaşamını sürdürür. Aklın muhafazası bütün ilahi dinlerin ve birçok beşeri dinlerin ortak amaçlarından biridir.

Devletlerin hemen hepsinde vatandaşa karşı bizzat devletin onun aklının, sıhhatinin, korunması görevi kabul edilmiştir. Anayasanın 58. Maddesi devletimize bu görevi yüklemektedir.

UNUTKANLIGA SEBEB OLAN HALLER

  • imdat sezer

ALLAH'in her isinde vardir bir hayir
Yalanlarla gercekleri simdi ayir
Her serde gizli durmaktadir hayir
Bunun icin gönül penceresinden bakilir.

Sabir imanin kuvvetlenmesinde bir ilactir
Seytan harama nazar etmeye zorlamaktadir
Nefsine yenik düsenler ise ziyandadir
Harama nazar eden , unutkanlikla karsilasir.

Unutkanliktan kurtulmak istermisin ?
Gözlerini zina yapmaktan korumalisin
Mezar taslarini kesinlikle okumamalisin
Ehline , evladina beddua okumamalisin

Unutkanliga sebebtir günahta israrli olmak
Alimlere dil uzatmak , yalan konusmak
Günes dogarken ve batarken uyuya dalmak