4 Temmuz 2006 tarihli konular

İSLAM VE GENÇLİK

  • Sururi Bal

Özellikle son yıllarda pozitivist anlayış, insanı inançlardan ve ahiret bilincinden uzaklaştırmıştır. Günümüzde birçok değer yargısı değişmiş ve ahlâkî bir erozyon hızla devam etmektedir. Dünyevîleşen insanın elinden tutulup Rabbiyle buluşturulması ve tekrar ona ahiret bilincinin verilmesi gerekmektedir. Her türlü kötülüğün temelinde inançsızlık vardır. Özellikle ahiret bilincinden uzaklaşan insanlar, daha kolay kötülük yapabilmekte ve günah işlemektedirler.

Dünyevîleşme gün geçtikçe artmakta, insan zevk peşinde koşmaya başlamakta ve sadece tatmin arayışına girmektedir. Dünyevîleşen günümüz insanı, nefsini tatmin için her türlü yola başvurmaktadır. Zevk ve sefa toplum sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır. Zevk kültürü, insanlar arası ilişkileri bir mücadele zemininde ele almaktadır.

DİN NASİHATTIR

  • Sururi Bal

Yüce Kur´anımız birçok ayetlerinde” Din nasihattir” buyuruyor, Yüce Rasulüllah´da Dinin nasihat olduğunu bildirmiştir. Öyleyse nasihatlere kulak verin, Ey Müslümanlar. Ölüm günü gelip çatmadan yaptığınız bütün kötülüklere, fenalıklara, kabâhatlere, suçlara ve günahlarınıza tövbe ediniz, bir daha işlemeyeceğinize söz veriniz, pişman olunuz ağlayıp göz yaşı dökünüz.

Bir daha kötülük yapmamaya azmediniz, Allah-ü teâlâ tövbe eden kullarını sever, günahlarını affeder, günahlarından kaçanları ebedi saâdet ve cennet nimetlerine erdirir.

Zina, evlilik dışı girilen cinsel ilişkidir!

  • imdat sezer

Bu, indirerek yasa olarak yayimladigimiz bir sure olup ögüt alasiniz diye içine apaçik ayetler yerlestirdik. (24/1)

Zina kisa ve öz tabiriyle; "evlilik disi girilen cinsel iliskidir". Kuran´a göre bunun bir baslangici veya siniri yoktur. Yani her kim, hangi inanisa sahip olursa olsun, evlilik sözlesmesi yapilmadan kurulan iliskilere zina denir.