30 Haziran 2006 tarihli konular

Dünyayı kadınlar mı yönetiyor?

  • imdat sezer

"Erkekler istediği kadar caka satsın, hava atsın dünyayı yönetip onları birbirine kırdıran" kadınlardır diyor Dr. Kemal Gülden. Gülden'e göre erkekler kadının bu gizli gücünü bildiği için ona baskı yapıyor.


"Anlamak evrende varlığımızı kanıtlamak, yaşadığımığımızı kanıtlamak için en temel insan ihtiyacıdır. Tarihi belgeler inceendiğinde herkesin peşinden koştuğu zenginliğin ve zenginlerin isimlerinin hiç bir kıymeti olmadığını görürsünüz. Ama anlama yeteğini işleterek tarihe ölümsüz imzalar atmış düşünür, bilim adamı, sanatçı, bilge ve devlet adamları hâlâ yaşamaktadırlar. İnsan tarihinde bir şey yazılmış ise orada mutlaka bir anlam ürünü vardır" diyen Dr. Kemal Gülden, Anlamanın gizemi adlı eserinde "Kadını anlama" konusuna hayli geniş bir yer vermiş...

Büyü ve sihir

  • Hüseyin Hare

Büyü ve sihrin büyük günahlardan olduğunda şüphe yoktur. Zinanın ise, kebâirden sayıldığı ve bazı yerler itibariyle büyük günahlardan olduğu ifade edilmektedir.

İnsanlar zina edeni iflah etmezler; fakat sihirbazlara, büyücülere teveccüh edebilirler. Bugün, sihir ve sihirbazlık oldukça revaçta. Halbuki bunların hepsi yalancı. Yaptıkları da yalan. Bu arada kendilerinden birtakım harikulâde hallerin zuhuru, onların salâhına delâlet etmez. Zira, Müseylime'de de bazı harikulâde haller vardı; ama sahtekâr ve yalancının biriydi.

Cinsel Yaşam ve Mahremiyetleri

  • imdat sezer

KAYNAK
Asım UYSAL, "Evlilik ve Cinsel Hayat", Uysal Yayınevi, İstanbul 2001...
UYSAL Yayınevi; Asım UYSAL-Arif UYSAL, Çatalçeşme Sk. No:27/11.
Tel:0.212.5112702 Cağaloğlu-İSTANBUL

Hz. Peygamber (s.a.v.)'in Cinsel Öğretimi

  • imdat sezer

Allah'ın Resulü cinsel hayatla ilgili farzlar ve haramları mümin erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı öğretiyordu. Fakat cemaat namazına erkekler yanısıra kadınlar da katıldığı için müşterek öğretimde bulunduğu zamanlar da oluyordu.

Şu hadîsi müşterek öğretime bir misal olarak verebiliriz:
Yezîd kızı Esma (r.anha) bizzat şahit olduğu olayı şöyle anlatıyor.

(Bir namaz sonrasıydı.) Çevresinde erkekler ve kadınlar (ayrı ayrı) oturuyorken Allah'ın Resulü (suali içeren bir üslupla) şöyle buyurdu:
-Galiba (içinizde) karısı ile yaptıklarını açıklayan erkeklerle, kocası ile yaptıklarını anlatan kadınlar var?

Kız-Erkeklerde Ergenlik ve Cinsel Eğitim

  • imdat sezer

Cinsel yaşam üzerinde gerçek bir bilgi sahibi olmaları için erkek çocuklara da regl kanamasının ne olduğunu anlatmak gerekir. Kız çocuklar da aynı şekilde erkeklerdeki cinsel mekanizmayı tanımalıdırlar. Ergenlik çağında kız ve erkeğin birbirine saygı duyması ve sinirli hallerinde anlayış ve sabır göstermesi öğütlenmelidir.

Ergenlikte Kız-ErkekÇatışması:
Ergenlik çağındaki erkek çocuklar kendileri de bunalım geçirdikleri ve çocukluktan tam kurtulamadıkları için kız çocuklarıyla alay eder, onlara sözle sataşmaktan hoşlanırlar. Başlıca konu kızların belirmeye başlayan göğüsleriyle, regl kanamalarıdır.

Neden Zehirli Ok

  • imdat sezer

“Yabanci kadina sehvetle bakma şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Kim onu Benim korkumdan dolayı terk ederse, kalbine öyle bir iman neşvesi ve halâveti atarım ki, onun zevkini gönlünün derinliklerinde duyar.”



Basın ve medya ile zehirlerini akıtmaktan bıkmayan ehli küfür, KADIN TİCARETİNİ internet ortamında da devam edip daha da azıtmış durumdadır.



Bugün bincelerce gayri meşru web sitelerine karşı panzehir olarak durabilecek bir tek islami site bile bulunmamaktadır. Deve kuşları gibi kafamızı kuma gömüm hergün binlerce din kardeşimizi zehirlemek için oklarını yüreklerimize saplamaya devam etmekteler..



İşte bu noktada, karınca kararınca bir çaba içine girip, müslüman din kardeşlerimize bu zehirli oklara karşı bir zırh bir panzehir gibi yetişmek üzere yola cıktık.