2004 yılı Haziran ayı konuları

Chat’çi kadının başına gelenler

  • imdat sezer

Ben 29 yaşında, 10 yıllık evli, 9 yaşında bir oğlu olan, çalışan bir kadınım.

Eşim oldukça hoşgörülü bir insan ama ben onun sevgisine ihanet ettim. Sırf o görevde olduğunda benim canım sıkılmasın, oğlumuz öğrensin diye, evimize bilgisayar almıştı. O yokken, ben sık sık internete girer, bazen de chat yapardım.

Bir gün bir tavla sitesinde rakibimle konuşup, onun dünya görüşü, terbiyesi, zekası ve düşünce yapısını öğrendikçe, onu daha da çok merak etmeye başladım. Ona çağrı bırakmadığım sürece beni aramıyor ve taciz etmiyordu. Uzun bir süre yazıştıktan sonra, onu tanımak istediğimi söyledim. Benim evli bir kadın olduğumu biliyordu. Asla üzerime çok düşmüyordu. İki arkadaş gibi buluşmaya başladık. Bir akşam beni lüks bir restorana davet etti. Ardından birer kahve içmek için evine gitmiştik. Evine önce de gitmiş, ters bir hareketini görmemiştim. Ama o gün çok farklı olacaktı. Kahvelerimizi içip sohbet ederken, birden evin içi hiç tanımadığım erkeklerle doldu. Bağırırsam beni öldüreceklerini söylüyorlardı. Kaçamadım, çaresiz o gece evdeki 7 erkeğin tecavüzüne uğradım. Ve o güvendiğim, saygı duyduğum adam, benim bu durumda resimlerimi çekti, kasete de aldı. Sabaha karşı bıraktılar, yüzüne tükürdüm ama ‘Aşkım, artık her çağrışımda geleceksin, sıkıysa gelme de göreyim’diye, beni tehdit etti. Ablacığım şimdi bu şerefsiz adamın kölesi oldum. Kocamın ve oğlumun yüzüne bakacak halim kalmadı. Resim ile kaseti alabilmek uğruna, her çağrışında gidiyorum, bazen yalnız onunla, bazen de bulduğu erkeklerle birlikte olmak zorunda kalıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulacağımı da bilemiyorum.

AIDS'ten kaçarken kansere yakalandık

  • imdat sezer

AIDS'ten kaçarken kansere yakalandık



Almanya'daki bir prezervatif şirketinin ürünlerinde 'nitrosamin' adı verilen kanserojen madde tespit edildi. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk dedirten gerçek, Almanya'nın Stuttgart kentindeki Kimyasal Madde ve Veteriner Denetim Dairesi tarafından piyasadaki 32 prezervatif üzerinde yapılan araştırma sonucunda ortaya çıktı.

Denetim merkezinde şüphe üzerine yapılan araştırmada incelenen prezervatiflerin sadece 3'ünde kansorejen maddesi 'nitrosamin' tespit edilmediği bildirildi. Dairenin laboratuvar yöneticisi Werner Altkofer, incelenen prezervatiflerin hepsinin aynı üretici tarafından imal edildiğini, ancak Almanya'da prezervatifler için öngörülen sınır değerleri bulunmadığı için bu ürünlerin piyasadan toplatılamadığını belirtti